Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Programok

Koncert és könyvbemutató a Kalákával a 6SZÍNben

Móra Kiadó - 2024.03.26.

Kettős jubileumot ünneplünk május 5-én a 6SZÍN teátrumban. Kányádi Sándor költő születésének 95. évfordulója, illetve a Kaláka együttes megalakulásának 55. évfordulója alkalmából a zenekar koncertet ad a színház előadótermében.
A Kalákát rengeteg szál köti össze Kányádi Sándorral. Első erdélyi turnéjukon született meg Az elveszett követ című Kányádi-vers megzenésítése, majd az évtizedek alatt több tucat követte. Ezekből válogatva jött létre Az elveszett követ című zenéskönyv, melyet ez alkalommal bemutatunk. Szeretettel várunk kicsiket és nagyokat a május 5-én, vasárnap 11 órakor kezdődő koncertre és könyvbemutatóra!
Az elveszett követ című családi Kaláka-koncert a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósul meg.
Az eseményre jegyvásárlás itt: https://www.jegy.hu/program/az-elveszett-kovet-csaladi-kalaka-koncert-159839

Az erdélyi származású Kányádi Sándor egyaránt alkotott felnőtteknek és gyerekeknek, s azon kevesek közé tartozik, akik mindkét területen maradandó műveket hoztak létre. Már életében a gyerekirodalom klasszikusának számított, különösen játékos nyelvű, ízes kifejezésekben bővelkedő verses meséi és meseregényei voltak népszerűek; ez utóbbiak közül több is a Móra Könyvkiadónál jelent meg először Magyarországon (Virágon vett vitéz, 1983; Világlátott egérke, 1985).
Kányádi Sándor műveinek megőrzése és gondozása a magyar kultúra egyik fontos küldetése – és ebben a küldetésben a Móra Könyvkiadó is aktív szerepet vállal. Gyermek- és ifjúsági kiadóként az a célja, hogy a neves szerző páratlan prózai és lírai életművéből ne merüljön feledésbe a kicsiknek szóló rész, és új válogatásokban, kortárs rajzokkal kibővülve juthasson el az olvasókhoz. Az elmúlt években megjelent, nagysikerű vers- és mesegyűjtemények után (Világgá ment a nyár; Az okos kos; Világlátott egérke; Talpas történetek) a Fából vaskarika című kötet 2024. április 29-én jelenik meg a Móra Könyvkiadó gondozásában. A mű érzékenyen mutatja be az emberi viszonyok összetett szövedékét, a társadalmi hierarchiát, a nemzeti identitást, a népek és nemzetek együttélésének kihívásait és szépségeit, valamint egymás elfogadásának, tiszteletének fontosságát. Úgy is mondhatnánk, hogy Kányádi Sándor hidat épít, a tolerancia hídját építi föl mesevilágában. Ebben a kötetben sűrűsödik igazán ars poeticává és hitvallássá Kányádi Sándor bölcsessége, amely mint életre szóló és szólító tanítás – megkerülhetetlen.
Fotó: Raffay ZsófiaAjánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés