Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Tizenegy külföldi szerző érkezik a Margó Fesztiválra

MTI - 2023.09.23.

Tizenegy külföldi szerzővel és hatvan programmal, több mint ötven könyvbemutatóval és zenés-irodalmi esttel várja a közönséget a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár október 12. és 15. között a Nemzeti Táncszínházban.

A szervezők közleménye szerint a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében megvalósuló eseményen életművéből készült versgyűjteménnyel ünnepli hetvenedik születésnapját Parti Nagy Lajos. A jelenről fest tragikomikus képet új könyvében Bödőcs Tibor és a húsz éve megjelent Túl a Maszat-hegyen című verses mesekönyvének folytatásával érkezik Varró Dániel.
Mint írják, a fesztiválon mutatja be harmadik verseskötetét Szendrői Csaba, az Elefánt zenekar énekese, a Férfiidők lányregénye folytatásával érkezik F. Várkonyi Zsuzsa és új könyvével lesz jelen Benedek Ágota és Pető Péter is.
Babarczy Eszter Néhány szabályt a boldogsághoz című könyvét, Nagy Gabriella egy cinkotai sorozatgyilkosságot elbeszélő krimijét mutatja be. Tisza Kata könyvbemutatóján a társ- és kapcsolati függőségekről, a szabadulásról és a pszichológia lehetőségéről is szó lesz - olvasható a közleményben
Új könyvvel jelentkezik az őszi Margón mások mellett Áfra János, András László, Babiczky Tibor, Baráth Katalin, Bíró Szabolcs, Bódis Kriszta, Bognár Péter, Csalár Bence, Harag Anita, Hartay Csaba, Hatos Pál, Huszti Gergely, Iványi Orsolya, Jánossy Lajos, Jordán Ferenc, Kiss Ottó, Kordos Szabolcs, Mészöly Ágnes, Száraz Miklós György, Tóth Kinga, Szilasi László, Ughy Szabina és Vágvölgyi B. András.
Mint kiemelik, idén minden eddiginél több külföldi szerzővel lehet találkozni az őszi Margón: Izlandról Sigrídur Hagalín Björnsdóttir krimiíró mellett két regényét mutatja be a népszerű Menny és Pokol-trilógia szerzője, Jón Kalman Stefánsson.  A brazil Luiz Schwarczot Orvos-Tóth Noémi kérdezi a Légszomj című memoárjáról, a bipoláris zavarról, a család fontosságáról és a holokauszt generációkon átívelő hatásairól.
Mint írják, új regényével mutatkozik be a Kimi Räikkönen életéről szóló bestselleréről ismert finn író, Kari Hotakinen, a feröeri Oddfrídur Marni Rasmussen regénye pedig a rákdiagnózis feldolgozásával foglalkozik, ezúttal a család szemszögéből.
A svéd Steve Sem-Sandberg a Johann Christian Woyzeck által elkövetett hírhedt lipcsei gyilkosság valóságát boncolgatja W. című regényében. A berlini Maxim Gorkij Színház egykori dramaturgja, Sasha Marianna Salzmann új regényében a nagy változások koráról mesél, az ukrán földön megélt peresztrojka korszakától a mai Németország hétköznapjaiig.
A könyvbemutatókat és beszélgetéseket követően zenés-irodalmi esték zárják a napot: színpadra lép Horváth Kristóf "Színész Bob", Szabó T. Anna, Lackfi János és a Quimbyből ismert Balanyi Szilárd, a Slow Village, valamint Beck Zoltán, Egyedi Péter, Fekete Giorgio, Leskovics Gábor Lecsó és Péterfy Bori.
A Nemzeti Táncszínházban immár kilencedik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetes szerzőnek járó Margó-díjat, és idén először a Margó x Erste #higgymagadban különdíja is gazdára talál.  
A Margó könyvbemutatói ingyenesen látogathatók, a zenei - irodalmi estekre a Liszt Ünnep weboldalán lehet jegyet vásárolni. Részletes program a margofeszt.hu és a Facebook.com/margofeszt oldalakon érhető el.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés