Könyvhét 2022
A Móra Kiadó
ÚJDONSÁGAI
Mélytengeri Mentőcsapat
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
Babák magyar
népi viseletben
A Móra Kiadó<br>ÚJDONSÁGAI Mélytengeri Mentőcsapat Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék Babák magyar <br> népi viseletben
Könyvhét.hu online

Tizedik alkalommal rendezik meg a FISZ nyári táborát Királyréten

MTI - 2022.06.23.

Tizedik alkalommal rendezik meg a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) nyári táborát július 6. és 9. között a Szokolya melletti Királyréten, a négynapos irodalmi rendezvény vendégei Mán-Várhegyi Réka, Závada Pál, Mezey Katalin és Nádasdy Ádám lesznek, akikkel az érdeklődők délutánonként beszélgetéseket hallhatnak.

A Fiatal Írók Szövetsége csütörtöki közleménye szerint a nyári tábor során napközben líra-, próza-, kritika-, műfordítás- vagy nemzetközi műhelyekben dolgozhatnak a jelentkezők, este pedig felolvasásokon, szakmai beszélgetéseken, társtudományi, társművészeti programokon vehetnek részt.
A tájékoztatás szerint a FISZ-tábor célkitűzése, hogy a rendezvény évről évre tartsa karakterét és színvonalát, ugyanakkor meglepetéssel is várja az érdeklődőket, ezért a szervezők mindig újraalkotják a tábor programját.
Mint írják, a reggeli Szerkesztői ismeretek proszeminárium és az esti összejövetel között a leghatékonyabb írói-szerkesztői gyakorlat részeként kis csoportokban zajló műhelymunkákat tartanak, amiben szakemberek segítenek: a kritikaműhely vezetője Lapis József, a prózáé Solymosi Bálint, Szvoren Edina és Zoltán Gábor. Terék Annával és Turi Tímeával dolgozhatnak a líraműhelyek résztvevői, míg a műfordító műhely vezetője Nádasdy Ádám lesz. A PesText fordító workshopját Vörös István vezeti majd.
A közlemény felidézi, hogy szerdán Miből lesz a FISZ-könyv címmel tartanak beszélgetést a sorozatszerkesztőkkel, Balogh Gergővel, Barlog Károllyal, Gondos Mária Magdolnával és Sirokai Mátyással, a program során közreműködik az ÉN zenekar.
Csütörtökön OFF/ON címmel dupla kerekasztalt szerveznek a nyomtatott és online folyóiratokkal, többek között Szirák Péter, Mohácsi Balázs és Kollár Árpád részvételével az Alföld, a Jelenkor, valamint a Tiszatáj folyóiratokról. Este Kalapos Éva Veronika, Élő Csenge Enikő és Molnár Boldizsár fog zenélni.
Pénteken közelebb kerülhetnek az érdeklődők a FISZTORY-hoz, a késelés villával special edition részeként L. Simon László, Kollár Árpád és Antal Nikolett beszélgetnek Csete Soma és Vida Kamilla moderálásával. A tábor harmadik estéjén a Fortyogó fazék antológia szerkesztői, Cserna-Szabó András és Deczki Sarolta fognak főzni. Szombaton a Szövegpokol program részeként felolvasást tartanak a műhelyek tagjai.
Bővebb információk a programokról a FISZ Facebook-oldalán találhatók - áll az összegzésben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2022/2.ÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés