Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Szentmártoni János az új művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkár

MTI - 2023.05.06.

Kinevezték az új művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkárt: Szentmártoni Jánost május 1-jei hatállyal nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter javaslatára - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium szombaton az MTI-vel.

Szentmártoni János helyettes államtitkárként az előadó és alkotóművészeti, illetve közösségi művelődési terület szakpolitikai irányításáért felel - olvasható a közleményben.
Mint írják, Szentmártoni János Gérecz Attila-, József Attila- és Magyarország Babérkoszorúja Díjas költő, író, irodalomszervező. 2000-től a Magyar Napló Kiadó szerkesztője, majd 2010-től a Magyar Írószövetség, 2012-től ezzel párhuzamosan a Tokaji Írótábor elnöke 2019-ig. 2020-tól a Petőfi Kulturális Ügynökség Kárpát-medencei Programigazgatóságát vezette. A Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Kiemelt

Szántó T. Gábor: A jazzprofesszor – Az Élet és Irodalom 2024/21. számából

Az Élet és Irodalom 21. számát a kulturális cikkek rövid részleteivel ajánljuk.

KőszeghyÉlet és Irodalom AlapítványTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés