Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Megújult a Janikovszky Éva Történetmesélő Pályázat

MTI - 2024.03.04.

Megújult a Janikovszky Éva Történetmesélő Pályázat: a hagyományos meseírás mellett már képregényekkel, stop motion kisfilmekkel és könyvajánló videókkal is lehet indulni április 12-ig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) és a Móra Kiadó pályázatán - közölte a FSZEK hétfőn az MTI-vel.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Könyvkiadó 19. alkalommal, megújítva hirdeti meg a Janikovszky Éva Történetmesélő Pályázatot, amelyre tavaly több mint 700 nevezés érkezett - olvasható a közleményben.
A tájékoztatás szerint hagyományos meseírás kategóriában a 7-9 éves, a 10-13 éves és 14-16 éves korosztály nevezhet. Minden jelentkező egy, maximum 15 ezer karakter terjedelmű, nyomtatásban eddig még meg nem jelent írást nyújthat be.
Vizuális történetmesélés kategóriában legfeljebb 16 éves korig, egyénileg vagy csoportosan - maximum 3 fő - lehet a felhívásra jelentkezni.
Nevezni 6-24 kockából álló képregénnyel, egy 30-120 másodperc hosszú stop motion kisfilmmel, vagy egy 30-120 másodperc hosszú könyvtrailer videó benyújtásával lehet. Egyik kategóriában sincs tematikai megkötés, bármilyen témát választhatnak a pályázók.
Pályázni magyarországi és határon túli településekről egyaránt lehet. Az elkészült meséket, történeteket vagy vizuális munkákat e-mailen lehet beküldeni a janikovszky@fszek.hu címre - olvasható az összegzésben.
A pályázat beküldési határideje április 12. éjfél. A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri értékeli. Az ünnepélyes díjátadóra május 31-én a FSZEK Központi Könyvtárának otthont adó budapesti Wenckheim Palotában kerül majd sor - írják.
A XIX. Janikovszky Éva Történetíró Pályázat védnökei Janikovszky János, a pályázatot támogató Móra Könyvkiadó vezérigazgatója és Kovácsné Koreny Ágnes, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója - olvasható a közleményben.
A pályázattal kapcsolatos további részletek a www.fszek.hu honlapon olvashatók - áll az összegzésben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Kiemelt

Weiss János: Immanuel Kant 300 – Az Élet és Irodalom 2024/16. számából

Az Élet és Irodalom 16. számát a kulturális cikkek rövid részleteivel ajánljuk.

KőszeghyÉlet és Irodalom AlapítványTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés