Könyvhét 2022
Móra Kiadó
MONDJAD MÉG!
Mélytengeri Mentőcsapat
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
Babák magyar
népi viseletben
Móra Kiadó<br>MONDJAD MÉG! Mélytengeri Mentőcsapat Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék Babák magyar <br> népi viseletben
Könyvhét.hu online

Májusban folytatódik a Viszonylagos öröklét című irodalmi centenáriumi sorozat

MTI - 2022.05.13.

Májusban folytatódik a Viszonylagos öröklét - Nemes Nagy Ágnes 100 című, centenáriumi irodalmi beszélgető-sorozat, melynek fókuszába a költő magánélete és egyes verscsoportjai kerülnek - tudatta a Petőfi Kulturális Ügynökség pénteken az MTI-vel.

Május 19-én ötödik estjéhez érkezik a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum együttműködésében, a MOMkult partnerségében megvalósuló irodalmi rendezvénysorozat, melyet Nemes Nagy Ágnes Kossuth-díjas költő születésének századik évfordulója alkalmából hoztak létre a szervezők - olvasható a közleményben.
Mint írják, a MOMkult szabadtéri kertjében megvalósuló rendezvényen a házigazda Juhász Anna irodalmár vendégei ezúttal Schein Gábor irodalomtörténész, Molnár Piroska színművész, Rudolf Péter színművész és Járai Márk zenész, énekes lesznek.
A tájékoztatás szerint az irodalmi est fókuszába a "privát" Nemes Nagy Ágnes és egyes verscsoportjai kerülnek. Ilyen lesz például az Ekhnáton-ciklus, ami önmagában is egy különálló mű az egészen belül, és lezár egy pályaszakaszt. A beszélgetésben szóba kerül a költő családja, istenvágya, agnoszticizmusa, a kései prózaversek és az is, hogyan váltják fel a korábbi monológok helyét a dialógusok.
Bővebb információ a programról a www.momkult.hu weboldalon és az esemény Facebook-oldalán található - áll az összegzésben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2022/2.ÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés