Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Magyar történelmi eseményt feldolgozó kisregénypályázatot hirdetnek Méhes György emlékére

MTI - 2023.10.17.

A Méhes György - Nagy Elek Alapítvány és a Magyar Írószövetség öt millió forint összdíjazással Méhes György-kisregénypályázatot hirdet új, magyar történelmi kisregények születésének ösztönzésére - tájékoztatta az alapítvány kedden az MTI-t.

A közlés szerint Méhes György (1916-2007) Kossuth-díjas alkotó jelentős írói tevékenysége, az egyetemes magyar művelődés és nemzettudat megtartóerejének kimunkálásában vállalt szerepe példaként szolgál a kortárs alkotóknak.
A pályázatra azon alkotók jelentkezhetnek, akik tagjai valamely anyaországi vagy határon túli reprezentatív írószervezetnek.
A kiírás szerint minden szerző egy művel pályázhat. A pályaműveket a Magyar Írószövetség egy munkatársa kizárólag az erre a célra létrehozott a mehesgyörgypalyazat@gmail.com e-mail-címen keresztül fogadja.
A pályázóktól korábban nyomtatásban, internetes felületen még részleteiben sem publikált műveket várnak 2024. május 14-ig. Az elbírálás kiemelt szempontja az irodalmi megalkotottság, érték. A szakmai zsűri 2024. szeptember 30-ig bírálja el a benyújtott műveket. A nyerteseket 2024. októberében, ünnepi műsor keretében hirdetik ki.
A tájékoztatás szerint a pályázatra olyan alkotással lehet jelentkezni, amely megfelel a műfaj követelményeinek, terjedelme minimum 100 ezer, maximum 200 ezer leütés és magyar történelmi eseményt dolgoz fel.
A pályázat nyertese 2 millió 500 ezer forint, a második helyezett mű alkotója másfél millió forint, míg a harmadik egy millió forint jutalomban részesül - olvasható a közleményben.
A pályázatra nevezési díj nélkül lehet jelentkezni. A pályázat anonim, így a beküldendő pályaműre csak a jelige és a mű címe kerülhet fel, a szerző nevét a beküldött dokumentum címe se tartalmazhatja - áll az összegzésben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés