Könyvhét 2021
A Móra Kiadó
öszi újdonságaiból
Mélytengeri Mentőcsapat
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Osvát Ernő
Aforizmák
A Móra Kiadó <br>öszi újdonságaiból Mélytengeri Mentőcsapat Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Osvát Ernő <br> Aforizmák
Könyvhét.hu online

Kortárs irodalmat népszerűsítő vetélkedő a 27. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron

MTI - 2021.09.16.

Kortárs irodalmat népszerűsítő vetélkedőt szerveznek a 27. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron, amelyre iskolások jelentkezését várják - közölték csütörtökön a szervezők.

A 27. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár gyermek- és ifjúsági programjainak keretében megszervezendő Olvasd el, és játssz velünk! elnevezésű vetélkedő küldetése nem változott, célja továbbra is a kortárs irodalom népszerűsítése, az olvasóvá nevelés. Erre a vásárhelyi könyves szemle szervezői minden évben kiemelt figyelmet fordítanak - olvasható a közleményben.     A játékos vetélkedő lehetőséget biztosít, hogy az olvasni szerető gyerekek és ifjak újabb igényes kortárs művekkel ismerkedjenek meg, illetve azok körében is felkeltse a nyomtatott betűk iránti érdeklődést, akik kevésbe szeretnek olvasni.     A jelentkezőknek a szervezők által kijelölt műveket kell elolvasniuk, majd olyan feladatokat kell megoldaniuk, amelyek lehetőséget biztosítanak az olvasói élmények megosztására. Az idén is háromfős csapatok jelentkezését várják a 4. osztályos, az 5-6. osztályos, a 7-8 osztályos, illetve 9-12. osztályos diákok köréből.
A résztvevőknek egy-egy könyvet kell elolvasniuk a szervezők által kijelölt művek közül életkoruknak megfelelően. Az idén Alfonsín Gergely Edó Izgemozga, Szabó Róbert Csaba Vajon Nagyi és a száguldó város, Bernáth Zsolt Lemezbolt a Szent János utcában és Kiss Judit Ágnes Kórház az osztályteremben című könyvét javasolták elolvasásra. A csapatok szeptember 30-ig jelentkezhetnek.
A vetélkedő döntőjét a november 11. és 14. között zajló 27. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron tartják.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2021/3. számának címlapjaÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés