Könyvhét 2023
KARÁCSONYI
CSOMAGAKCIÓ
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
KARÁCSONYI<br>CSOMAGAKCIÓ SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Kisorsolták a vajdasági magyar drámaíróverseny témáját

Markovics Annamária – MTI - 2023.09.20.

A baglyok szaporodását segítik a költőládák címmel kell színdarabot írnia szerdán három szerzőnek az Újvidéki Színházban megrendezett vajdasági magyar drámaíróversenyen.

A címet az újvidéki Magyar Szó című napilap aktuális számából véletlenszerűen húzták ki szerda reggel. Ennek alapján kell három szerzőnek, három dramaturgnak, Góli Kornéliának, Brestyánszki Boros Rozáliának és Oláh Tamásnak estig drámát írnia.
A darabok megszületése után három rendező - Urbán András, Mezei Kinga és Ricz Ármin - a szöveget 24 óra alatt színpadra viszi, és bemutatja a vajdasági magyar színházak művészeinek segítségével.
A drámaírók, a rendezők, az előadások és a színészek munkáját ezúttal nem szakmai zsűri, hanem a közönség véleményezi és díjazza.
A drámaíróverseny célja az, hogy új vajdasági magyar drámák szülessenek, és olyanok is drámaírásba fogjanak, akik egyébként nem foglalkoznak ezzel.
A három ősbemutatót csütörtök este láthatja a közönség az Újvidéki Színházban.

Markovics Annamária - MTI

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:



KőszeghyTandori SzubjektívSzabadmattÉS Páratlan oldalA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés