Könyvhét 2023
A Móra Kiadó
ünnepi könyvheti programjai
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
A Móra Kiadó<br>ünnepi könyvheti programjai SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Irodalom éjszakája – Május 31-től három napon át Debrecenben

MTI - 2024.05.24.

Versekkel, regényrészletekkel várják a színészek az irodalom szerelmeseit Debrecen közterein május 31. és június 2. között az idei Irodalom éjszakáján - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A Csokonai Színház közleménye szerint immár hatodik alkalommal csatlakozik Debrecen a Prágából 2006-ban indult kezdeményezéshez, az Irodalom éjszakájához.
A rendhagyó világirodalmi sétán 24 ország 24 szerzőjének művéből olvas fel 24 debreceni színész a belváros rejtett, izgalmas kulturális tereiben. Az idei téma, amelyhez a kiválasztott szövegek kapcsolódnak: Túlsó part.
A felolvasásokra nyolc szabadtéri helyszínen párhuzamosan kerül sor este hét és fél tíz között, minden helyszínen egy adott szerző művének 10-15 perces részlete hangzik el félóránként. Az egyes helyszínek a különböző napokon különböző országok irodalmából adnak ízelítőt.
Hozzátették: mindenki maga állíthatja össze aznapi irodalmi barangolásának útvonalát, ehhez nyomtatott térképet adnak segítségül a szervezők. A helyszínek között szerepelnek mások mellett a Szent István park, a Szabó Magda Emlékház, a Csonkatemplom, vagy a Deutches Kulturforum Batthyány utcai udvara.
A programon való részvétel ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel. A részletekről az irodalomejszakaja.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*: