Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Irodalom éjszakája - A Fővárosi Állat- és Növénykertben tartják a felolvasásokat

MTI - 2023.06.06.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben rendezi meg az Irodalom éjszakáját a Cseh Centrum; a kortárs világirodalom iránt érdeklődők 27 ország 27 írójának a "lábnyomok" témához kapcsolódó szövegeit hallgathatják meg június 7-től három estén át a Vígszínház színészeinek felolvasásában.

Az Irodalom éjszakája az idén nyolcadik alkalommal hív világirodalmi sétára. A Cseh Centrum kezdeményezésére és szervezésében megvalósuló nemzetközi kulturális eseményen a város és a világirodalom formabontó stílusban ad egymásnak találkozót, ezúttal egy egzotikus, a nagyközönség elől az esti órákban elzárt helyszínen, a Fővárosi Állat- és Növénykertben - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, a felolvasásokat június 7-én 8-án és 9-én 19 és 23 óra között tartják párhuzamosan, az állatkert 9 különböző helyszínén. Minden helyszínen egy-egy szerző művének ugyanazon részlete hangzik el félóránként. Az utolsó felolvasás 22 óra 30 perckor kezdődik.
Az egyes helyszínek a különböző napokon különböző országok irodalmából adnak ízelítőt.
Az irodalmi művek a Vígszínház színművészeinek előadásában, Dino Benjamin rendezésében hallhatók. Június 7-én Horváth Szabolcs, Gyöngyösi Zoltán, Medveczky Balázs, Telekes Péter, Majsai-Nyilas Tünde, Kovács Patrícia, Zoltán Áron, Seress Zoltán és Bach Kata, 8-án Méhes László, Fesztbaum Béla, Ötvös András, Hegyi Barbara, Balázsovits Edit, Csapó Attila, Wunderlich József, Ertl Zsombor és Szilágyi Csenge olvas fel. Június 9-én Szántó Balázs, Borbiczki Ferenc, Hirtling István, Brasch Bence, Hegedűs D. Géza, Antóci Dorottya, Márkus Luca, Orosz Ákos és Radnay Csilla előadásában hallhatók a művek.
A felolvasásokon a részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. További információ a https://www.irodalomejszakaja.hu/esemeny linken érhető el.
Mint a szervezők írják, az Irodalom éjszakája Budapesten kiemelt figyelmet fordít az akadálymentességre. Az idei évben valamennyi helyszín hozzáférhető a mozgásukban korlátozott résztvevők számára. Mindennap négy különböző helyszínen biztosítanak két-két felolvasáshoz jelnyelvi tolmácsolást a siket és nagyothalló érdeklődők számára. Vak és gyengén látó vendégeiknek segítséget nyújtanak a felolvasásokra való eljutáshoz.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés