Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Irodalmi beszélgetés és zenés felolvasószínház a Várkert Bazárban

MTI - 2023.01.20.

Himnusz 200 - Egy vers kétszáz története címmel irodalmi beszélgetésre és zenés felolvasószínházra várják a közönséget a Várkert Bazárban vasárnap, a magyar kultúra napján. Az esemény témája a Himnusz története és kapcsolata a jelennel.

A Várkert Irodalom Aposztróf sorozata idei első eseményének Nagy Tímea olimpiai bajnok és Szervét Tibor színművész a vendége. A kulturális értékeinknek szentelt napon hagyományőrző kézműves foglalkozás is várja a családokat - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, a Himnusz 200 - Egy vers kétszáz élete című zenés irodalmi esten Juhász Anna irodalmár Becze Szilviával, a Bartók Rádió kiemelt szerkesztő-műsorvezetőjével  beszélget a versről, a kapcsolódó zeneműveket pedig a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának művészei adják elő.
A rendezvényen a fordulatos történeti háttér bemutatása mellett arra is keresik a választ, hogy mit jelentett Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó életében az a pillanat, amikor a dobogó legfelső fokára felállva hallgathatta meg a Himnuszt.
Az esten Szervét Tibor színművész a magyar irodalom kapcsolódó műveit szólaltatja meg, és arról is beszél, hogy mit üzen ma egy művész számára a szilveszteri előadás után felcsendülő Himnusz.
Mint a közleményben áll, a magyar kultúra napján a családokat is várják az ingyenes kézműves foglalkozásokra, ahol a gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg kulturális örökségünkkel.
Népi kirakó készülhet a mezőtúri fazekasság elemeiből és beregi keresztszemes hímzéssel lehet egyedi könyvjelzőt alkotni. Az érdeklődők megismerkedhetnek gyöngyfűzés közben a sárközi viselet színeivel, vagy a cifraszűr-mintás díszítéssel, a hagyományos kékfestés motívumaival pedig saját textilbabát is lehet készíteni.
Szintén január 22-én egy jól ismert magyar népmese, A só feldolgozásával várják a gyerekeket interaktív bábos előadásra, este pedig Szabó Magda fordulatos életét tárja fel a Szelíden és szilárdan című előadás.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés