Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Flashmobbal és pódiumbeszélgetésekkel is készül a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár az Ünnepi Könyvhétre

MTI - 2024.06.12.

Pódiumbeszélgetésekkel és számos kedvezménnyel várja a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) a könyvhéten csütörtöktől vasárnapig a Vörösmarty téren, a 46. standon az érdeklődőket.

A Budapest Könyvfőváros programsorozat keretében pénteken a Nekem az olvasás - Fiatal szemmel című pódiumbeszélgetés résztvevői Viszkok Fruzsi vlogger, Vilmányi Benett színész, a Larry című film főszereplője és Wunderlich József, a Vígszínház színészei lesznek. A moderátor Farkas Ferenc, a FSZEK Központi Könyvtár igazgatója, aki az olvasás fontosságáról, annak a fiatalok életében betöltött szerepéről, a változó olvasási szokásokról, valamint a meghatározó könyves élményeikről is kérdezi a vendégeket - közölte a könyvtár az MTI-vel.
Szombaton Makranczi Zalán színész vezetésével várják az érdeklődőket a Budapest olvas címet viselő flashmobra. A résztvevőket arra kérik a szervezők, hogy hozzák magukkal kedvenc könyvüket egy tízperces közös olvasásra. Ezzel szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy sokan vannak, akik számára fontos az olvasás, amely az esemény révén egyben közösségi élménnyé is válik. Kamarás Iván színész és a Semmelweis című film női főszereplője, Nagy Katica is bemutatja kedvenc könyvét. A Könyvfőváros standjánál aznap délutántól estig ingyenes szelfibox is működik, így a kinyomtatott fotó is hazavihető emlékül.
A FSZEK standjánál harminc százalék kedvezménnyel kínálnak féléves, vagy éves bérletes beiratkozási lehetőséget a könyvtárakba. Az olvasójeggyel különböző online szolgáltatások is elérhetők, több tucat adatbázis mellett a könyvtár által megvásárolt e-könyvekhez, valamint 170 féle magazin friss számaihoz is hozzá lehet férni.
A Könyvfőváros standon lesznek kvízek, kézművesfoglalkozások, ez utóbbin pénteken a Deák 17 Galéria közreműködésével Budapest-albumot lehet készíteni, míg szombaton és vasárnap délelőtt a könyvtár munkatársai képeslapok, könyvjelzők készítésével várják az érdeklődőket.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés