Könyvhét 2021
A Móra Kiadó
öszi újdonságaiból
Mélytengeri Mentőcsapat
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Osvát Ernő
Aforizmák
A Móra Kiadó <br>öszi újdonságaiból Mélytengeri Mentőcsapat Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Osvát Ernő <br> Aforizmák
Könyvhét.hu online

Én itt vagyok - üzenet Új-Huligániából – Ismét megrendezik a Baka István vers- és prózamondó versenyt

MTI - 2021.09.19.

Ismét megrendezi a Baka István Alapítvány a Kárpát-medencei vers-, énekelt vers- és prózamondó versenyt és találkozót Szekszárdon - közölte az alapítvány az MTI-vel.

Az Én itt vagyok - üzenet Új-Huligániából című rendezvénynek november 13-án és 14-én a Babits Mihály Kulturális Központ ad otthont. Az első napon a versenyt bonyolítják le, másnap a résztvevők a zsűritagok - Fábián Péter rendező, színművész, Merő Béla rendező, Rubold Ödön színművész és Zalán Tibor költő - által vezetett műhelymunkában vehetnek részt, megismerkedhetnek az alapítvánnyal, illetve a Baka család tagjaival - írták.
A versenyre nem hivatásos, középiskolás és felnőtt vers- és prózamondók nevezhetnek október 25-ig egy, az egyetemes magyar irodalomból származó költemény, egy Baka István-vers és egy általa magyarra fordított mű előadásával. A szervezet a határokon túlról is várja a jelentkezőket.
A szekszárdi születésű Baka Istvánt (1948-1995) a költői képalkotás és a szerepjáték-költészet egyik legjelentősebb megújítójaként tartja számon a kritika. 1975-től tíz verses és több prózai, drámai kötete jelent meg, az orosz irodalom számos kiemelkedő művének tolmácsolása köszönhető neki Puskintól Borisz Paszternakon át Vlagyimir Viszockijig. Munkásságát többek között József Attila- és a Babits- és posztumusz a Mészöly Miklós-díjjal ismerték el, 2015 óta a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja.
Az alapítvány a költő szellemi és tárgyi örökségének közkinccsé tétele érdekében jött létre 1998-ban.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2021/3. számának címlapjaÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés