Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Egypercesnovella-író pályázatot hirdet az Egis gyógyszergyár és az Örkény Színház

MTI - 2023.05.04.

Egypercesnovella-író pályázatot hirdet az Egis Gyógyszergyár Zrt. és az Örkény István Színház a vállalat alapításának 110. és Örkény István születésének 111. évfordulója alkalmából.

A szervezők MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleménye szerint pályázni olyan, legfeljebb 110 szavas alkotásokkal lehet, amelyek az örkényi, groteszk, ironikus világlátás szellemében beszélnek mindennapjaink abszurditásáról, lehetőleg - de nem kötelező jelleggel - az egészség témájához kapcsolódva.
Mint írják, egy szerző legfeljebb két pályamunkával jelentkezhet. A pályázatból kizárásra kerülnek azon pályaművek, amelyek más pályázaton szerepeltek vagy szerzői jogot sértenek. A pályázat jeligés; a jeligével ellátott pályamunkákat a palyazat@orkenyszinhaz.hu e-mail címre, július 31-ig várják. A jelige feloldását postai úton az Örkény István Színház címére kell beküldeni - hangsúlyozzák a közleményben.
Az eredményhirdetésre ősszel kerül sor. A díjátadóról szóló beszámolót és a díjazottak nevét az Örkény Színház, illetve az Egis gyógyszergyár honlapján és közösségimédia-felületein teszik közzé.
A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokat az Örkény Színház színészei felolvassák, az ebből készült videósorozat pedig a szervezők közösségimédia-csatornáin tekinthető meg. A díjazott alkotók két személyre szóló színházbérletet nyerhetnek az Örkény Színház 2023/24-es évadára - áll a közleményben.
Mint felidézik, Örkény Istvánt, a Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas magyar írót egyperces novellái tették a groteszk meghatározó művelőjévé magyar és világirodalmi szinten egyaránt. Műfajteremtő alkotásainak első darabjai abban az időben születtek, amikor az eredetileg gyógyszerész-vegyészmérnök végzettségű Örkényt az 1956-os forradalom után hallgatásra ítélték, és az Egyesült Gyógyszer- és Tápszergyárban dolgozott.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés