Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

A Margitszigeten rendezik meg májusban a Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivált

MTI - 2024.04.25.

Május 23. és 25. között, a margitszigeti Kristály Színtéren rendezik meg a Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivált, ahol három napon át könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, zenés irodalmi estekkel, rendhagyó irodalomórákkal és élő podcastfelvételekkel várják az érdeklődőket. A programokon a részvétel ingyenes.

A Bookline támogatásával megvalósuló rendezvényen az idén négy színpadon, több mint 50 programmal várják a látogatókat - olvasható a szervezők MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
Azt írják, délutánonként az irodalmi élet meghatározó szerzőit és új köteteiket bemutató beszélgetések, esténként zenés irodalmi produkciók közül lehet válogatni.
A fesztiválon koncertezik a Tudósok, Mondjad Atikám című József Attila esttel érkezik Vecsei H. Miklós és Balla Gergely (Platon Karataev) és Népi líra című lemezét mutatja be Pion x Krizsó.
A fesztiválon mutatja be új kötetét többek között Erdős Virág, Cserna-Szabó András, Háy János, Jakupcsek Gabriella, Kemény Lili, Krusovszky Dénes, Kovács Dominik és Kovács Viktor, Láng Zsolt, Puzsér Róbert, Szentesi Éva, valamint Zoltán Gábor.
A fesztivál első napján emlékek és álmok elevenednek meg Krusovszky Dénes új verseskötetében, az önvédelem hiányát használja fegyverként nagy port kavart önéletrajzi kötetében Kemény Lili, Kovács Dominik és Kovács Viktor, azaz a Kovács ikrek pedig elmesélik, hogyan kell közösen regényt írni - áll a közleményben.
Mint írják, a második napon a 2020-ban Libri irodalmi díjjal jutalmazott Láng Zsolt mesél új regényéről, Erdős Virág kötetbemutatóján összeolvad a közélet és a magánélet.
A fesztivál utolsó napján új regényét mutatja be Szentesi Éva, meg nem írt novellákat tartalmazó kötetéről beszél Cserna-Szabó András, és először a Margó közönsége hallhat részleteket Darvasi László új, háromkötetes nagyregényéből, Máté Gábor előadásában.
A bemutatott köteteket az érdeklődők a helyszínen megvásárolhatják és a jelenlévő szerzőkkel dedikáltathatják is - emelik ki a közleményben.
Mint írják, idén először élőben lehetnek jelen a fesztivál látogatói kulturális podcastek felvételén. A fesztiválon veszi fel élőben következő adását a Buksó (24.hu), a Ma is tanultam valamit (Index), a Nem rossz könyvek (444), az Ezt senki nem mondta! és Az első (Könyves Magazin) illetve a Litera Podcast is.
Május 24-én, pénteken a szervezők MargóFAKT néven rendhagyó irodalomórákra várnak középiskolai osztályokat, jelentkezni az regisztracio@margofeszt.hu e-mail címen lehet.
A Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivál programjaira a belépés díjtalan. A fesztiválról további információ a Margó weboldalán és Facebook-oldalán érhető el.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés