Könyvhét 2023
A Móra Kiadó
ünnepi könyvheti programjai
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
A Móra Kiadó<br>ünnepi könyvheti programjai SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

A könyvkiadók és az olvasók támogatását sürgeti a Jobbik

MTI - 2022.09.30.

A hazai könyvkiadók, ezen keresztül pedig az olvasók támogatását sürgette pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

A politikus elmondta: a napokban terjeszti a parlament elé azon kezdeményezését, amely – a szakmai minőségi szűrőn átjutó művekre – adna támogatást a kiadóknak, akár úgy, hogy egy garantált kvótát felvásárolnak a közkönyvtárak számára, akár úgy, hogy magukat a kiadókat támogatják.
A jobbikos képviselő szerint ez a rendszer évi 3-6 milliárd forintnyi költségvetési forrást igényelne, ami kevesebb mint egy százaléka az idei év első felében az általános forgalmi adóból származó költségvetési többletbevételnek.
Hozzátette: támogatásokat adnának a kiadóknak ahhoz is, hogy ellensúlyozzák az adórendszeren végzett kormányzati "babrálások", köztük a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) kiesése miatti károkat, támogatnák a digitális könyvek és az azok olvasására szolgáló eszközök elterjedését, valamint azt is, hogy a cégek visszahozzák Magyarországra a szomszédos államokba kiszervezett nyomdai munkákat.
Nem a kiadók, nem a szerzők hibájából, de lassan a luxuscikk kategóriába kerülnek mindannyiunk imádott könyvei - fogalmazott a könyvek drágulására utalva.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Móra 0618Kálvin 0607KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés