Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online
    1 - 10 / 29      Következő »    Utolsó »  

Kétnapos programsorozatot rendez a Bercsényi utcai BME Építész Szakkollégium április 26-27-én, hogy közös gondolkodással, vitával, kiállítással, zenével idézzék fel a B28-30 örökségét.

Janikovszky Éva író 1926. április 23-án született Szegeden. Közelgő születésnapja alkalmából több helyszínen is megemlékeznek róla. A nevét viselő kőbányai iskola diákjai és tanárai minden évben kis műsor kíséretében koszorúzzák meg sírját a Farkasréti temetőben; idén április 22-én délelőtt emlékeznek meg az íróról.

Kulturális héttel rajtol hétfőn a 31. Szent György Napok a székelyföldi Sepsiszentgyörgyön, a pénteken kezdődő fesztiválhétvégén a Bagossy Brothers Company és a Csík Zenekar is fellép.

Elhunyt Mohás Lívia

2024. április 22.

A Magyar Írószövetség szomorúan tudatja, hogy 2024. április 20-án elhunyt Mohás Lívia József Attila-díjas író, pszichológus.

Mózes Attila romániai magyar író, irodalomkritikus, szerkesztő életművére fókuszáló konferenciát tartanak április 25-26-án Kolozsváron.

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

Doma-Mikó István Kamikazek - A Busidó fiai című könyvét mutatják be április 20-án, szombat délelőtt a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban, az eseményen nyílik meg a kötet címével azonos időszaki kiállítás is - közölte a múzeum közleményben az MTI-vel.

Konferenciával, irodalmi estekkel és kiállításokkal emlékeznek Keresztury Dezső 120. évfordulójára szülővárosában, Zalaegerszegen - jelentette be a város polgármestere az emlékév hétfői programismertető sajtótájékoztatóján.

Kiss Georgina kapta idén Sötét évszak című verseskönyvéért a Maros-parti város önkormányzata által elsőkötetes költők számára alapított Makói Medáliák díjat, az elismerést csütörtökön adták át - tájékoztatta a kuratórium az MTI-t.

Elkezdődött az idei Versmaraton a Petőfi Irodalmi Múzeumban, amelyen idén 65 kortárs költő olvassa fel verseit délelőtt 10 és este 22 óra között a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Archívum

Ajánló tartalma:

Új kód kérése


Kiemelt

Weiss János: Immanuel Kant 300 – Az Élet és Irodalom 2024/16. számából

Az Élet és Irodalom 16. számát a kulturális cikkek rövid részleteivel ajánljuk.

KőszeghyÉlet és Irodalom AlapítványTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés