Könyvhét 2022
A Móra Kiadó
ÚJDONSÁGAI
Mélytengeri Mentőcsapat
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
Babák magyar
népi viseletben
A Móra Kiadó<br>ÚJDONSÁGAI Mélytengeri Mentőcsapat Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék Babák magyar <br> népi viseletben
Kiemelt

92. Ünnepi Könyvhét és 20. Gyermekkönyvnapok – 2021. szeptember 2-5.

Könyvhét - 2021.05.19.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése a honlapján közzétette a jelentkezési felhívását a magyarországi és határon túli magyar könyvkiadók részére a 92. Ünnepi Könyvhét és a 20. Gyermekkönyvnapok budapesti központi rendezvényén való részvételre.
Az Egyesülés 2021. szeptember 2. és 5. között rendezi meg a 92. Ünnepi Könyvhetet és 20. alkalommal a Gyermekkönyvnapokat. Amennyiben egy kiadó pavilonnal szeretne részt venni a rendezvényen, első lépésként az Ünnepi Könyvhét honlapján olvasható felhívásban foglaltakat kell elolvasnia.
A jelentkezési határidő május 31. A jelzett határidőig jelentkezőkkel számol az MKKE a szeptemberi rendezvényen, de a részvétel véglegesítése csak az MKKE-vel megkötött szerződés aláírásával történik majd meg.
A várható nagy érdeklődés és a járványbiztonsági okok miatt a rendezvényt a megszokottnál nagyobb területen, a Vörösmarty téren, a Vigadó téren és a Duna-korzó területén szándékozik megtartani az MKKE, szellősebb pavilon elrendezéssel, 2021. szeptember 2-5. között. Az Ünnepi Könyvhét szeptember 2-án, csütörtökön 15 órakor kezdődik és szeptember 5-én, vasárnap este 19 órakor zárul.
Az átépített Vörösmarty téren a régebbi gyakorlathoz képest megszigorodtak a beépítési, elhelyezési szabályok, amit tovább bonyolítanak a járványveszély elhárításával kapcsolatos védelmi intézkedések, illetve a vendéglátóipari egységeknek nyújtott kedvezmények. A pavilonok elhelyezkedése ezért változik a korábbi évekhez képest. Ugyanez vonatkozik a dedikálások helyére is. A színpadot, - amelyet könyvbemutatókra és kapcsolódó programokra lehet igénybe venni – az Oroszlános kút előtti területen állítják majd fel.
A színpadon a kiadók számára lehetőség lesz könyvbemutatókra, beszélgetésekre, zenés gyerek- és felnőtt programokra. 
A járványügyi helyzet okozta bizonytalanság miatt a kiadók jórészt nem az előzetes terveik szerint jelentették meg kiadványaikat, így a hagyományos Könyvheti Jegyzékre vonatkozó szabályokat könnyítette az MKKE.
2021-ben, a 92. Ünnepi Könyvhéten a Könyvheti Jegyzékre kerülhet minden kortárs magyar szerző első kiadású műve, valamint a klasszikus magyar irodalom új,  javított vagy akár kritikai kiadásai, amelyek 2021. január 1. óta jelentek meg, vagy megjelennek szeptember 2-áig. A Könyvheti Jegyzékre a jelentkezés ingyenes, a jelentkezési határidő augusztus 10.
Idén először a honlapjukon és a Facebookon közzéteszik a nemzetközi szerzőktől, magyar nyelven megjelent 2021-es újdonságokat is. A kiadók ingyenesen nevezhetik első kiadásban megjelent külföldi szerzőjű könyveiket.
2021-ben is lesz Könyvheti Prospektus, amelynek nyomtatott verziójából a helyszínen, illetve a könyvesboltokban, online formában pedig az Ünnepi Könyvhét weboldalán tájékozódhatnak az olvasók az újdonságokról. A Könyvheti Jegyzéken szereplő könyvek a Prospektusban is külön jelölést kapnak, de mivel a nemzetközi könyvfesztivál időpontja késő őszre tolódott, helyet kaphatnak a kiadványban a külföldi szerzők munkái is. A Prospektusba az Ünnepi Könyvhét honlapjáról letöltött adatlap kitöltésével és beküldésével lehet megjelenést igényelni július 15-éig. Figyelem: ez az időpont korábbi, mint az ingyenes Könyvheti Jegyzékre történő jelentkezés határideje.
A Könyvhéten a standok előtti dedikálás lehetőségét az előírások miatt korlátozottan tudja biztosítani az Egyesülés, de igyekeznek mindenki számára a közeli hozzáférést megoldani. A dedikálások regisztrációjáról és helyének megtervezéséről az engedélyek átvételét követően minden résztvevőt e-mailben értesítenek, és a honlapon is megjelenik majd.
A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének az Ünnepi Könyvhét megrendezésével összefüggő, igényelhető szolgáltatásainak áráról, a pontos időpontokról, határidőkről, a szükséges jelentkezési űrlapokról az Ünnepi Könyvhét honlapjáról: www.unnepikonyvhet.hu tájékozódhatnak.

Illusztráció: Ünnepi Könyvheti sokadalom, Budapest, Vörösmarty tér, 2010. (Könyvhét archívum)

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2022/3. számÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés