Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Osvát Ernő
Aforizmák
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Osvát Ernő <br> Aforizmák Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék
Programok

Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítási pályázat, 2018

2018.10.15.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítási pályázat, 2018
A TINTA Könyvkiadó pályázatot ír ki iskolai és közkönyvtárak bővítésére,
könyv- és szótárállományuk gyarapítására 50%-os kedvezményes pályázati áron

A pályázat célja
A magyar könyvtárak ellátása a magyar nyelv új, korszerű szótáraival. Egy reprezentatív felmérés eredménye azt mutatja, hogy a hazai könyvtárak túlnyomó részében sajnálatos módon csak több évtizedes, elavult magyar szótárak találhatók. Ezek a régi, korszerűtlen szótárak nem tükrözik szókincsében gyorsan változó nyelvünk mai állapotát, alkalmatlanok az anyanyelvi kompetencia hatékony fejlesztésére. A TINTA Könyvkiadó, mint a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója, átérezve felelősségét pályázatot ír ki, hogy a magyar közoktatásban széles körben elérhetőek legyenek a magyar nyelv mai állapotát leíró új szótárak. A TINTA Könyvkiadó szótárai közül többet a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottsága Kiváló Magyar Szótár díjjal tüntetett ki.

A pályázható könyvek, szótárak listája:
1. Helyesírási munkafüzet a 8. évfolyam részére + Helyesírási munkafüzet a 7. évfolyam részére + Helyesírási munkafüzet a 6. évfolyam részére + Helyesírási munkafüzet az 5. évfolyam részére 2. Egybeírás és különírás munkafüzet + A tulajdonnevek helyesírása + Hangjelölési munkafüzet + Helyesírási munkafüzet 3. Szövegtani munkafüzet + Szövegértési feladatok + Szókincsbővítő munkafüzet + Magyar szókincsteszt munkafüzet 4. Szólások és közmondások + Hasonlatok + Nyelvjárástani munkafüzet 5. Magyar szókincsbővítő diákszótár 6. Itt van a kutya elásva! 7. A mókusbőrtől az euróig 8. Mondjuk helyesen! 9. A magyar nyelvről 10. A retorika birodalma 11. Anyanyelvünk tájain 12. Idegen szavak alapszótára 13. Szlengszótár 14. Vallási szavak kisszótára 15. Iránytű. Bűnök és erények a Bibliában + Úton Isten felé 16. Régi szavak szótára 17. Magyar ellentétszótár 18. Magyarító szótár 19. Hasonlatszótár 20. A magyar nyelvtörténet kézikönyve 21. Rövidítések enciklopédiája 22. Növénynevek enciklopédiája 23. Állatnevek enciklopédiája 24. Magyar nyelv 25. Retró szótár 26. Zsuzsi néni illemtankönyve 27. Semmelweis, az anyák megmentője 28. Báró Eötvös József igéi 29. Keresztnevek 30. Találós kérdések 31. Meseszótár 32. Fundi óvodába megy + Fundi és a kézmosás + Fundi kirándulni megy 33. Shakespeare-mesék 34. Fordítókalauz 35. Emelt szintű angol nyelvtan gyakorlatokkal 36. Magyar–angol szólásszótár 37. Angol–magyar beszédfordulatok 38. Angol–magyar szókincsbővítő szinonimaszótár 39. Túlzásba vitt német szavak 40. Francia–magyar beszédfordulatok 41. Magyar–orosz alapszótár 42. Latin–magyar alapszótár 43. Kínai–magyar alapszótár 44. Top 2000 magyar szó 45. Top 2000 német szó 46. Top 2000 olasz szó 47. Magyarországi lepkék kifestőkönyve + A világ lepkéinek kifestőkönyve + Magyar virágok kifestőkönyve 48. Magyar motívumok kifestőkönyve + Kalocsai motívumok kifestőkönyve + Székely motívumok kifestőkönyve + Híres magyar hímzésmotívumok kifestőkönyve

A pályázat kiírójának, a TINTA Könyvkiadónak kötelezettségvállalása
A TINTA Könyvkiadó kötelezettséget vállal, hogy a pályázó által megpályázott könyvek teljes árának felét 3,5 millió Ft-ig támogatásként átvállalja, minden könyv esetében a készlet erejéig.

A pályázat érvényességi köre
A pályázaton részt vehet minden könyvtár és alsó-, közép-, felsőfokú tanintézet, az intézet alapítványa, ill. fenntartója.

A pályázati kedvezmény alsó és felső határa
Egy könyvtár, intézmény vagy alapítvány 15 000 és 200 000 Ft közötti támogatást igényelhet. A pályázat csak abban az esetben érvényes, ha a megpályázott könyvek pályázati ára eléri a 15 000 Ft-ot.

A pályázat időtartama
A Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítási pályázatra 2018. október 8-tól 2018. november 16-ig folyamatosan nyújtható be pályázat. A pályázat kiírója a határidőn túl beérkező pályázatokat nem fogadja el.

A pályázat lebonyolítása
A pályázaton induló könyvtár, intézmény vagy alapítvány a pályázat kiírásában szereplő könyvek közül az arra rendszeresített pályázati adatlapon megpályázza a beszerezni kívánt kiadványokat. A kitöltött pályázati adatlapot (postán vagy e-mailben) eljuttatja a TINTA Könyvkiadóba. A pályázat kiírója folyamatosan, de legkésőbb 2018. november 23-ig elküldi a megrendelt kiadványokat az intézménynek, elhelyezve a csomagban a 15 napos fizetési határidővel kiállított átutalásos számlát. A számlát a pályázó továbbítja a pénzügyi illetékesnek. A pályázat kiírója postázási és csomagolási költséget nem számol fel.

Budapest, 2018. október 1.

Kiss Gábor igazgató,
Lőrincze Lajos-díjas főszerkesztő, az MTA Szótári Munkabizottságának tagja

A pályázatról és a pályázható könyvekről részletes ismertető olvasható a www.tintakiado.hu honlapon.
A pályázati adatlap letölthető a www.tintakiado.hu/palyazat elektronikus címről.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2019/2. számaÉS Páratlan oldalKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés