Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Programok

Lorenza Mazzetti – egy élő legenda Budapesten

2017.09.22.

Az Olasz Kultúrintézet a 20. század egyik legsokoldalúbb művésznőjét látja vendégül szeptember 27-én és 28-án. Lorenza Mazzetti élete már címszavakban is izgalmas : írónő, filmrendező, festő, akit Albert Einstein unokatestvére nevelt, aki az angol « Free Cinema » újhullámos filmes irányzat egyik megalapítója, amelyhez olyan színészóriások csatlakoztak, mint Vanessa Redgrave, Julie Christie, Malcolm McDowell és Brian Cox.
Művészi tevékenységét egy gyermekkori tragédia határozza meg: szemtanúja volt nevelőszülei meggyilkolásának, amelyet a Leszakad az ég című nagy sikerű könyvében dolgozott fel. A mű filmes adaptációját vetíti az Olasz Intézet szeptember 27-én, szerdán este 18:00 órakor Isabella Rossellinivel címszerepben Lorenza Mazzetti és Edoardo Salerno rendező jelenlétében.
Másnap, szeptember 28-án este 18:00 órakor a ‘Mert egy zseni vagyok’ című dokumentumfilmben mutatjuk be ezt a regényes életutat a rendezőnő jelenlétében. Filmművészetben betöltött szerepe hasonlatos Harold Pinter és John Osbourne hatásával a drámairodalomban. Lakása az ötvenes években a londoni művészélet központja, így valószínűleg a két este sem lesz elég, hogy minden legendát elmeséljen az érdeklődőknek.
Lorenza Mazzetti kétségtelenül a 20. század egyik kiemelkedő személyisége, akinek legfőbb életcélja a megismertetni a holokausztot és a gyerekek nyelvén megfogalmazni azt, illetve nevelőapja – Robert Einstein – emlékének ápolása.
Felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy az Olasz Kultúrintézet rendezvényeire csak az érvényes tagsági kártyával rendelkező tagjaink (+1 fő) léphetnek be, amelynek igényléséről az alábbi linken tájékozódhatnak:
http://www.iicbudapest.esteri.it/iic_budapest/hu/istituto/diventare_soci/
További információ: www.iicbudapest.esteri.it
Olasz Kultúrintézet Budapest VIII., Bródy Sándor utca 8.
2017. szeptember 27-28., 18:00 óra
Fellini Terem

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Tandori SzubjektívSzabadmattÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés