Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Programok

Deus ex machina / Baska Barbara kötetbemutatója

2022.12.13.

Haikuk - szám szerint 29 haiku szerepel Baska Barbara bemutatkozó kötetében, a rövid versek mellett pedig fotográfiák az oldalpárokon. Mit tud mutatni 29 gondolat egy élet váratlan megpróbáltatásaiból? Hová vezeti az írás a vizualitásban jártas szerzőt, és mit kapunk mi, olvasók a leírt és megmutatott képekből? Mi az, amit el lehet mondani, és mi az, ami a sorok között, a szavakon túl mutatkozik meg egy, illetve kettő összeérő emberi életből - mi marad, mi a veszteség, mi a tanulás? Hol tetten érhető a hit, és mi ad igazi reményt a kiszolgáltatottságban?

„A költő líra / mögé bújva is átlát / minden életen” – így foglalja össze egész kötetének ars poeticáját Baska Barbara a – beszédes – Aneszteziológus című versben. És nemcsak az életen, de a betegségen, a fizikai szenvedésen, sőt a gyógyulás csodáján és az anyává válás örömén is átlátnak, átvilágítanak ezek a rendkívül mélyről jövő, érezhetően saját megszenvedett élményeit-emlékeit költészetté formáló haikuk - fogalmazza meg Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a kötet előszavában.

December 16-án, 18.00 órakor a szerzővel és Mező Misi zenésszel Juhász Anna irodalmár beszélget, a programon a versek mellett kapcsolódó zene-szólamok is várhatóak.

Az eseményre a belépés ingyenes!

Regisztrálni az alábbi linken lehetséges itt

Baska Barbara 1984-ben született Budapesten. Diplomáit a Magyar Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika szakán és a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmoperatőr szakán szerezte. Jelenleg grafikusként és filmesként is dolgozik.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem doktorjelöltje, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára. Két kisfiú, Leon és Lex édesanyja.

Az eseményről bővebben itt

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés