Könyvhét 2021
Nem kötelező,
szívből ajánlott
könyvek
Mélytengeri Mentőcsapat
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Osvát Ernő
Aforizmák
Nem kötelező,<br>szívből ajánlott<br> könyvek Mélytengeri Mentőcsapat Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Osvát Ernő <br> Aforizmák
Könyvhét.hu online

Új Janikovszky-kötet is bemutatkozik az őszi Margón

Móra Kiadó - 2020.10.13.

Az idei év várva várt eseménye lesz az őszi Margó Fesztivál, ahol a könyvrajongók ismét személyesen találkozhatnak az írókkal, költőkkel, illusztrátorokkal.
A Móra Kiadó 70. ünnepi éve alkalmából erre az eseményre is több különleges újdonsággal készült.
A Margón vehetik az olvasók először kézbe Janikovszky Éva új kötetét. Nem elírás, az ikonikus írónő hagyatékában több napló található, Janikovszky Éva szegedi kamasz és fiatal felnőtt éveiből. Ezeket a naplókat Dési János újságíró dolgozta fel és Dóka Péter szerkesztette kötetbe. A könyvben számos, eddig nem publikált családi fotó is helyet kapott.
A kötet különlegessége nemcsak az, hogy bepillantást enged Janikovszky Éva fiatalkorába, hanem az is, hogy egy már ekkor kiemelkedő tehetségű mesélő szemszögéből követhetjük figyelemmel a második világháború hétköznapjait.
Janikovszky Éva: Naplóm, 1938–1944 című könyv bemutatóján 2020. 10. 17-én 13:15-kor a budapesti Várkert Bazár Kisszínpadán a szerző fiával, Janikovszky Jánossal és Dési Jánossal beszélget a kötet szerkesztője: Dóka Péter.
https://www.facebook.com/events/789631665167328/

Szintén a Margó Fesztiválon mutatkozik be Nógrádi Gábor harmincadik könyve A csere – Adam és David címmel. A szerző pályafutásának egy különleges darabja ez a kötet, melyben egy menekülttáborban élő fiú egy véletlen találkozás folytán helyet cserél az ország elnökének fiával.
Különleges kalandok veszik kezdetüket, melyek során számos dolgot megtudhatunk a kamasz szereplők belső harcairól és a szabadság eszméjéről is.
A bemutatón 2020. 10. 16-án 15 órától a szerzőt Oláh Andrea kérdezi a kötet születésének hátteréről, karakterformálásról, a filmes látásmód fontosságáról és még számos kulisszatitokról. A beszélgetést az érdeklődők a Margó Fesztivál FB-oldalán követhetik.
https://www.facebook.com/events/645724559670660

2020 kellően különös év ahhoz, hogy egy 27 éve készülő történet végére pont kerüljön, és színre lépjen Dodó, aki már igazából kihalt. Vagy mégsem? Pacskovszky Zsolt 8 éven felülieknek szóló története valahol egy mókás kaland focista tehenekkel, űrutazással és 3D nyomtatóval, jó tudóssal és gonosz zsarnokkal, másfelől egy elgondolkodtató mese a szabadságról, ami valahol abszurd módon nagyon is ismerős lehet. A szerző 27 éve találkozott először egy rekonstruált dodóval, most pedig Dóka Péter szerkesztővel és Oravecz Gergely illusztrátorral karöltve bemutatja Dodót a Várkert Bazár Kazamata Színpadán 2020. 10. 17-én 12:30-kor.
https://www.facebook.com/events/262523308322062/

Vajon érdemes mindent feláldozni a biztonságért cserébe? Ez az egyik kulcskérdése a Móra idén debütált szerzője, Bartos Felicián új könyvének. Az Andris és a Fehér Démonban egy 13 éves kamaszfiú kalandjait követhetjük nyomon, aki egy különös fantáziavilágban elszánt kövek, óriás nyulak és bölcs beszélő fák segítségével kell legyőzze a Fehér Démon által vezetett, mindent elpusztító homokkatona-sereget. De ki is ez a démon valójában, és milyen célok mozgatják? Hogyan válik valaki igazi harcossá, és mennyit számít a jó stratégia? Fontos kérdéseket jár körbe ez a magával ragadó 9 éven felülieknek írt fantasy, melyről a szerző és a kötet szerkesztője, Dóka Péter beszélget 2020. 10. 17-én 10:15-től a Várkert Bazár Kisszínpadán.
https://www.facebook.com/events/3358739014207806

Szinte nincs olyan felnőtt ma Magyarországon aki ne tudna fejből legalább egy Weöres Sándor- vagy Gazdag Erzsi-verset. Bóbita, Haragosi, Itt a farsang, áll a bál… óvodásként magunkba szívtuk a dalokat, mondókákat, verseket, ezzel épült-szépült bennünk gyönyörű anyanyelvünk, a magyar. Vajon mit tanulnak most a 21. századi gyerekek? Kik kerülhetnek a nagy klasszikusok mellé? Mit tud a kortárs gyereklíra? Milyen volt a múltja, hogy áll a jelene, és mit hoz a jövő a gyerekverseknek?
Erről beszélget 2020. 10. 17-én 10:30-tól a Margó Fesztivál FB-oldalán látható közvetítésben a Diridongó70 év legszebb gyerekversei óvodásoknak című kötet szerkesztője, Szlukovényi Katalin és Mészáros Márton irodalomtörténész, a Károli Gáspár Egyetem adjunktusa.
Az érdekes beszélgetést ajánljuk szülőknek, pedagógusoknak és gyerekirodalom iránt elkötelezett szakembereknek egyaránt.
https://www.facebook.com/events/671174407139279

A Móra Kiadó összes programját egy helyen itt találja:
https://mora.hu/hir/talalkozzunk-az-oszi-margo-fesztivalon

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Kiemelt

Őszi Könyvhét – hármat egy csapásra

Ha „negyedik hullám” nem szól közbe, a fesztiváli szezonra időzítve október 13-án megjelenő Könyvhetet három nagy könyves fesztivál leendő közönsége is lapozgathatja.

A Könyvhét 2021/2. számának címlapjaÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés