Könyvhét 2021
A Móra Kiadó
újdonságaiból
Mélytengeri Mentőcsapat
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Osvát Ernő
Aforizmák
A Móra Kiadó <br>újdonságaiból Mélytengeri Mentőcsapat Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Osvát Ernő <br> Aforizmák
Könyvhét.hu online

Székelyföld-díjban részesült Romsics Ignác történész és Nagy Attila marosvásárhelyi költő

MTI - 2021.10.07.

A Székelyföld kulturális folyóirat díjában részesült Romsics Ignác történész és Nagy Attila marosvásárhelyi költő elismerésként a Csíkszeredában havonta megjelenő kiadványban közölt írásaikért - adta hírül csütörtökön a Helikon.ro.

A Székelyföld folyóirat huszonnegyedik alkalommal adta át a díjait, a kitüntetettek a lap azon szerzői közül kerültek ki, akik az elmúlt években, de kiemelten az ideiben hozzájárultak a folyóirat színvonalának emeléséhez.     Székely Bicskarend Díjat kapott a budapesti Vörös István költő, író. A díj "a szerző tiszteletbeli székely szerzővé való avatását is jelenti" - közölték az adományozók. A kötettel még nem rendelkező, kezdő tehetségeknek járó Szabó Gyula Emlékdíjat a csíkszeredai származású, jelenleg az angliai Oxfordban élő Bangha Mónika író érdemelte ki a lapban közölt prózáiért. A laudációkat Fekete Vince, Magyarosi Sándor és Zsidó Ferenc szerkesztők mondták.
A Székelyföld folyóiratot a Hargita Kiadó adja közre, fenntartója a Hargita megyei önkormányzat. A lapot 1997-ben alapította Ferenczes István költő.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2021/4ÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés