Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Livi meséi
Babák magyar
népi viseletben
Csibi
tűzoltó lesz
Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Livi meséi Babák magyar <br> népi viseletben Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét.hu online

Romániában jelentősen nőtt a legnagyobb online könyvterjesztő forgalma

Baranyi László – MTI - 2020.07.29.

Jelentősen megnőtt a legnagyobb online könyvterjesztő forgalma Romániában a koronavírus-járvány idején: a Libris.ro idén 27 százalékkal több könyvet értékesített, mint a múlt év első hét hónapjában - közölte a Mediafax hírügynökség.

A legtöbb rendelés Bukarestből, Temesvárról, Kolozsvárról, Jászvásárról és Brassóból érkezett, átlagos értékük pedig 15 százalékkal növekedett, megközelítve a 100 lejt (72 ezer forint).
A recenziókkal és olvasói értékelésekkel ellátott könyvek a legkeresettebbek. A portál felmérése szerint, amelyre ezer olvasó küldte be válaszait, a vásárlók csaknem 20 százaléka a barátok javaslatai alapján választja ki a megvásárolt könyveket.
A járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások idején látványosan megnőtt a szépirodalom iránti érdeklődés a Libris portálján - írta a forgalmazó. Alex Michaelides Néma tanú című pszichológiai thrillerje volt a legkelendőbb a Libris.ro-n, de a május-július időszak toplistáját egy kortárs román szerző, Ela EH (Elena Eremencu) Bocsásd meg, hogy szerettelek című regénye vezette.
A szórakoztató irodalom nemzetközi szinten is bestsellernek számító könyvcímei közé az első hét legkeresettebb kötet közé - a bűnözőből a sarkköri Arctic Ultrát háromszor is teljesítő ultramaratonistává vált - Tibi Useriu 27 lépés című motivációs könyve is felkerült.
A 2009-ben alapított Libris.ro tavaly 2,3 millió könyvrendelést juttatott el 1,2 millió olvasónak - írta a Mediafax.

Baranyi László – MTI

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2020/4. szám címlapjaÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsonyMMA
Belépés