Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Livi meséi
Babák magyar
népi viseletben
Csibi
tűzoltó lesz
Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Livi meséi Babák magyar <br> népi viseletben Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét.hu online

Reset – az irodalom most is összeköt, a PesText pályázata

2020.05.21.

Négyszázezer forint összdíjazású irodalmi pályázatot hirdet az idei PesText

Mi történik akkor, ha megnyomjuk a reset gombot és a rendszer leáll, újraindul? Mi történik a társadalommal, a mindennapokkal, a kapcsolatokkal, a világ megszokott működésével? Az idén, második alkalommal szeptemberre tervezett PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál újra kiírja írópályázatát, melynek idei hívószava a reset. A pályaműveket június 15-ig várják a PesText szervezői.
Nyílt, magyar nyelvű szépirodalmi pályázatot hirdet a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál (PesText International Literary Festival). A pályázat hívószava a reset, műfaji megkötése nincs, egy szerző viszont csak egy alkotással nevezhet. A nevezés jeligés.
A reset (kiejtése: reszet, [1] gyakran rezet, vagy angolosan [ɹiːsεt']), reszet, resetelés vagy reszetelés (esetleg kinullázás, lenullázás, egyes kontextusokban újraindítás) olyan folyamat vagy tevékenység, amely egy eszközt kiindulási állapotba, vagy alaphelyzetbe juttat.
Kortárs magyar szerzők magyar nyelvű műveit várják maximum 6000 leütés terjedelemben a reset témakörében.
A pályázat zsűrizése két körben zajlik. Alapos előválogatást követően a legjobb tizenegy pályamű kerül az elismert szakemberekből álló főzsűri elé. A shortlistre került írások közül egy elnyeri a zsűri fődíját, egy pedig közönségdíjat kap. Mindkét írást lefordítják angol, cseh, lengyel és szlovák nyelvre, valamint megjelenik a fesztivál zinjében is. Szerzőik bruttó 200-200 ezer forint jutalomban részesülnek és meghívást kapnak a PesText fesztiválra.
A világirodalmi fókuszú PesText ősszel második alkalommal valósul meg Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) és a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében. Az esemény tervezett időpontja:
2020. szeptember 22-26.
A közönségdíjra bárki szavazhat majd 2020. 07. 13. és 2020. 08. 10. éjfél között a fesztivál hivatalos oldalán:
http://pestextfestival.hu/palyazat/
Az írásokat a pestext@miszje.hu címre várják RESET tárgymegjelöléssel!
Beküldési határidő: 2020. 06. 15.
Pályázók köre: bármely magyar nyelven alkotó szerző (alkotónként egy-egy művel lehet pályázni).
A pályamunkákat műfaji megkötés nélkül várják.
Szakmai zsűri által megítélt fődíj összege: 200 000 HUF
Közönségdíj összege: 200 000 HUF
FIGYELEM! Kizárólag jeligés pályázatot fogadnak el, a beérkezett dokumentumon nem szerepelhet a szerző neve. Kérik, hogy a jeligét jól láthatóan, a dokumentum tetején tüntessék fel. A jelige minimum nyolc karakterből álljon, lehetőleg tartalmazzon betűket és számokat is.
A pályázatra olyan műveket várnak, melyek sem online, sem nyomtatott formában nem lettek publikálva, megjelenésük jelenleg nincs folyamatban és a pályázat lezárulásáig nem is várható.
Részletes pályázati feltételek, adatvédelmi tájékoztató és egyéb információk a pályázat oldalán találhatók:
https://pestextfestival.hu/palyazat/
További hírekért kövessék a PesText fesztivál Facebook-oldalát: https://www.facebook.com/pestext.festival

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2020/4. szám címlapjaÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsonyMMA
Belépés