Az olvasás éjszakája
ProsperoD
disztribúciós könyvterjesztés
Az Olvasás Éjszakája
2018. szeptember 29.
Külföldi könyvek
webshopja
ProsperoD<br>disztribúciós könyvterjesztés Az Olvasás Éjszakája 2018. szeptember 29. Külföldi könyvek <br> webshopja
Könyvhét.hu online

Régi csibészek - Nagy vagányok, nagy futballisták – Dénes Tamás és Lakat T. Károly könyve

MTI - 2018.06.12.

Vagány labdarúgózsenikről szól a Dénes Tamás, Lakat T. Károly szerzőpáros most megjelent legújabb kötete.

A Régi csibészek - Nagy vagányok, nagy futballisták című könyv egy-egy csapatra való külföldi és magyar klasszis labdarúgó kalandos életét villantja fel - Eduard Sztrelcovtól Zlatan Ibrahimovicig, illetve Schlosser Imrétől Törőcsik Andrásig.
A keddi könyvbemutatón a külföldi sztárokról szóló fejezetet összeállító Dénes Tamás úgy fogalmazott: "nem unalomig ismert sztorikat írunk meg, s igyekeztünk olyan labdarúgókat választani, akiknek a sorsa túlmutat a pályafutásukon".
Szerzőtársa, a magyar klasszisok történeteit papírra vető Lakat T. Károly hangsúlyozta, csakis igazi zsenik kerülhettek bele a könyvbe, de közülük is olyanok, akiknek a karrierje valamilyen okból megbicsaklott. Hozzátette: ez nem egy interjúkötet, hanem kétszer 11 portré a magyar és a nemzetközi labdarúgás különös egyéniségeiről - vicces és drámai sztorikkal fűszerezve.
A kötetből kiderül például, hogy a brazil Romário miért festette a vécéjére a szövetségi kapitány Mario Zagallo képét, hogy Mario Balotelli hogyan gyújtotta fel a saját fürdőszobáját vagy hogy miért került börtönbe Schlosser Imre.
A Kossuth Kiadó gondozásában megjelent kiadvány különlegessége, hogy a Félidő című fejezetben Lakat T. Károly azt vizsgálja meg, hogy a társművészetekben, az írók, költők, színészek és művészek között milyen gyakorisággal fordult elő, hogy zseniális tudású emberek eltékozolták a tehetségüket. Ebben a részben többek között Ady Endre, Latinovits Zoltán, Gérard Philipe, Elvis Presley és a Beatles tagjainak életéről tudhat meg érdekes részleteket az olvasó.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Kiemelt

Halász László: Megjegyzések a kritikáról – Az Élet és Irodalom 2018/38. számából

Az Élet és Irodalom 38. számát a kulturális cikkek rövid részleteivel ajánljuk.

A Könyvhét 2018/2. számaÉS Páratlan oldalA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyKarácsonyi kalandHolly elveszett varázspálcájaRőtszakáll, a koboldkalózA királylány álmamacskarácsony
Belépés