Osvát Ernő
Aforizmák
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
A hosszú hajú
királykisasszony
A hanta banda -
Őskori kaland
Osvát Ernő <br> Aforizmák Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék A hosszú hajú <br> királykisasszony A hanta banda -<br>Őskori kaland
Könyvhét.hu online

Régi csibészek - Nagy vagányok, nagy futballisták – Dénes Tamás és Lakat T. Károly könyve

MTI - 2018.06.12.

Vagány labdarúgózsenikről szól a Dénes Tamás, Lakat T. Károly szerzőpáros most megjelent legújabb kötete.

A Régi csibészek - Nagy vagányok, nagy futballisták című könyv egy-egy csapatra való külföldi és magyar klasszis labdarúgó kalandos életét villantja fel - Eduard Sztrelcovtól Zlatan Ibrahimovicig, illetve Schlosser Imrétől Törőcsik Andrásig.
A keddi könyvbemutatón a külföldi sztárokról szóló fejezetet összeállító Dénes Tamás úgy fogalmazott: "nem unalomig ismert sztorikat írunk meg, s igyekeztünk olyan labdarúgókat választani, akiknek a sorsa túlmutat a pályafutásukon".
Szerzőtársa, a magyar klasszisok történeteit papírra vető Lakat T. Károly hangsúlyozta, csakis igazi zsenik kerülhettek bele a könyvbe, de közülük is olyanok, akiknek a karrierje valamilyen okból megbicsaklott. Hozzátette: ez nem egy interjúkötet, hanem kétszer 11 portré a magyar és a nemzetközi labdarúgás különös egyéniségeiről - vicces és drámai sztorikkal fűszerezve.
A kötetből kiderül például, hogy a brazil Romário miért festette a vécéjére a szövetségi kapitány Mario Zagallo képét, hogy Mario Balotelli hogyan gyújtotta fel a saját fürdőszobáját vagy hogy miért került börtönbe Schlosser Imre.
A Kossuth Kiadó gondozásában megjelent kiadvány különlegessége, hogy a Félidő című fejezetben Lakat T. Károly azt vizsgálja meg, hogy a társművészetekben, az írók, költők, színészek és művészek között milyen gyakorisággal fordult elő, hogy zseniális tudású emberek eltékozolták a tehetségüket. Ebben a részben többek között Ady Endre, Latinovits Zoltán, Gérard Philipe, Elvis Presley és a Beatles tagjainak életéről tudhat meg érdekes részleteket az olvasó.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2019/4. számaÉS Páratlan oldalKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés