Könyvhét 2022
Móra Kiadó
MONDJAD MÉG!
Mélytengeri Mentőcsapat
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
Babák magyar
népi viseletben
Móra Kiadó<br>MONDJAD MÉG! Mélytengeri Mentőcsapat Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék Babák magyar <br> népi viseletben
Könyvhét.hu online

Radnóti-emléknapot rendeznek Szegeden

MTI - 2022.05.04.

Emléknapot rendeznek Radnóti Miklós születésének évfordulója (május 5.) alkalmából csütörtökön Szegeden, az eseményen tizenkét óra alatt elhangzik a költő valamennyi verse, sétán mutatják be egyetemi éveinek fontos helyszíneit, tartanak kiállításmegnyitót és dokumentumfilm-vetítést is - tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Az emlékezők a születésnap alkalmából úgy idézik meg az egyetem egykori diákját, hogy délután egytől hajnali egyig folyamatosan felolvassák verseit. A Dugonics téren óránként váltják egymást különböző egyetemi és városi szervezetek, közösségek. A közös verselésbe bárki bekapcsolódhat egy-egy mű felolvasásának erejéig, de minden órának van "versőre", aki óvja, vigyázza, szervezi az előadás folyamatosságát.
Az egyetemi könyvtár elől délután induló emléksétán az ifjú költő remekül dokumentált ötéves szegedi tartózkodásának legfőbb helyszíneit járják be. A résztvevők követhetik hol tanult, lakott, adta elő verseit, töltötte szabadidejét, hol voltak a törzshelyei és milyen versei születtek Szegeden, amelyek közül jó néhány el is hangzik.
Este az egyetem központi épületében Sonkodi Rita művésztanár, festőművész az egyetemtörténet ikonikus alakjai - Klebelsberg Kuno, Szent-Györgyi Albert - személyes tárgyait, meghatározó helyszíneit ábrázoló képeiből nyílik kiállítás.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2022/2.ÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés