Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Pozsonyban indult a V4-es könyvvásárok sora

MTI - 2022.05.18.

Pozsonyban, a BRaK könyvfesztiválon képviselte Magyarországot és a magyar irodalmat a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 13. és 15. között, ezzel elindult a V4-es könyvvásárok sorozata.

A pozsonyi BRaK Book Festival nem egy hagyományos könyvvásár, hiszen annak ellenére, hogy zömmel könyvkiadók vettek részt rajta, leginkább mégis az Ünnepi Könyvhéthez hasonlítható - idézi fel az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a Petőfi Kulturális Ügynökség.
Beszámolójuk szerint a részben szabadtéri rendezvényen a könyves standok mellett színpadi és előadótermi programokon mutatkozhattak be szerzők, kiadók és olyan szervezetek, mint a PKÜ.
Az ügynökség a The Continental Literary Magazine című, negyedévente jelentkező, angol nyelvű irodalmi magazin bemutatójával készült a fesztiválra. A kerekasztal-beszélgetés közönségének soraiban újságírók, szerzők és kiadók mellett a vásár főszervezője, Frantisek Malík is helyet foglalt.
A The Continental Literary Magazine küldetése, hogy bemutassa a közép-európai országok irodalmát az amerikai olvasóknak. Az eddig megjelent két lapszámban négy szlovák szerző is publikált, így a pozsonyi bemutató különös jelentőséggel bírt nemcsak az olvasók, de az alkotók körében is - hangsúlyozta a PKÜ.
A pozsonyi lapbemutatón az ügynökség egyik munkatársa, Garajszki Margit beszélgetett a lap két szerzőjével: a szlovák Silvester Lavríkkal és a lengyel, ám Pozsonyban élő Weronika Gogolával; az eseményt Pál Dániel Levente, a PKÜ irodalmi szakmai igazgatója vezette fel.
A V4-es könyvvásárok sorozata május 23-án Varsóban, júniusban pedig Prágában folytatódik. Emellett Sepsiszentgyörgyön, az elsőként szervezett Sepsibookon, majd a budapesti Ünnepi Könyvhéten is több programmal megjelenik a PKÜ.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Móra 05.23.Tandori SzubjektívSzabadmattÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés