Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Osvát Ernő
Aforizmák
Csibi
tűzoltó lesz
Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Osvát Ernő <br> Aforizmák Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét.hu online

Pályázatot hirdet a JAK az elnöki tisztsége betöltésére

MTI - 2017.05.19.

Pályázatot hirdet a József Attila Kör (JAK) az irodalmi szervezet elnöki tisztségének betöltésére.

A JAK internetes oldalán található kiírás szerint az új elnök 2018. januártól tölthetné be a vezetői posztot 2020 végéig. A pályázónak a JAK tagjának kell lennie, és más magyarországi írószervezet vezetőségében nem tölthet be funkciót. A tisztségre alapvetően egyéni jelöltek pályázatait várják, a jelöltek azonban új elnökségi tagokkal közösen is adhatnak be pályázatot.
Az elnök munkájáért tiszteletdíjban részesül, ennek mértékéről a szervezet közgyűlése dönt. A tiszteletdíj összege jelenleg havi bruttó 200 ezer forint. Az elnök szerepe többek között összefogni és irányítani a szervezet munkáját, képviselni a különböző kuratóriumokban, alapítványoknál és szakmai testületekben, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumánál (Emmi).
A pályázatokat július 31-ig elektronikusan lehet benyújtani önéletrajzzal és publikációs listával kiegészítve, csatolva a részletes pályázati tervet, amely tartalmazza többek között az esetleges szervezetfejlesztésre, valamint a JAK finanszírozására vonatkozó elképzeléseket is.
A pályázatokat a tagság titkos szavazással bírálja el a szervezet táborában tartott közgyűlésen szeptember 1-jén - olvasható a pályázati kiírásban.
A JAK elnöki posztját 2011 óta Gaborják Ádám tölti be, aki 2016 júniusában azt mondta: a folyamatosan csökkenő működési támogatások és a finanszírozási környezet okozta problémák miatt a jelenlegi formájában megszűnés fenyegeti az irodalmi szervezetet.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2018/2. számaÉS Páratlan oldalA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyKarácsonyi kalandHolly elveszett varázspálcájaRőtszakáll, a koboldkalózA királylány álmamacskarácsony
Belépés