Könyvhét 2022
Móra Kiadó
MONDJAD MÉG!
Mélytengeri Mentőcsapat
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
Babák magyar
népi viseletben
Móra Kiadó<br>MONDJAD MÉG! Mélytengeri Mentőcsapat Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék Babák magyar <br> népi viseletben
Könyvhét.hu online

Második alkalommal indul útnak az Irodalmi Karaván Erdélybe

MTI - 2022.05.02.

Második alkalommal indul útnak az Irodalmi Karaván Erdélybe, melynek során május 11-15. között öt napon keresztül három városban és egy kiemelt könyves rendezvényen mutatkoznak be az írók, alkotó vendégek - olvasható a Petőfi Kulturális Ügynökség hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a januárban első alkalommal Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Csíkszereda és Székelyudvarhely városokba látogató utazás második alkalommal érkezik Erdélybe. A szervezők ezúttal Marosvásárhely, Kolozsvár és Csíkszereda, a Csíkszeredai Könyvvásár közönségét megszólítva tematikus, rendhagyó irodalomórák, esti Szalon-estek és könyvvásári programok megrendezésével készülnek a kiemelt programokra.
A közlemény felidézi, hogy a Petőfi Kulturális Ügynökség kiemelt programja, az Irodalmi Karaván az egységes magyar nyelv és kultúra ügyét szolgálja a hagyományos és kortárs magyar irodalom bemutatásával. Az Irodalmi Karaván road-show a tervek szerint Magyarországon és az országhatáron túl is utaztatja az irodalmat, kiemelten a Kárpát-medencében és Erdélyben.
"Az első Irodalmi Karaván utazás januárban számos lehetőséget adott a találkozásra: író vendégeinkkel teltházas fellépéseken beszélgettünk a könyvek születéséről, az irodalmi elődökről és olyan kiemelt dátumokról, mint Nemes Nagy Ágnes születésének 100., vagy Tamási Áron születésének 125. évfordulója" - idézi a közlemény Juhász Anna irodalmárt, a Petőfi Kulturális Ügynökség Kiemelt Programok Igazgatóját.
"Most tavasszal, visszatérve Erdélybe, újabb városokat érintve ezt a megkezdett utat folytatjuk, ezúttal a beszélgetések mellett már egy gyönyörű szabadtéri Tamási-kiállítást is bemutatva a székelyföldi közönségnek" - tette hozzá Juhász Anna.    
A meghívott vendégek közt szerepel többek között Háy János író, költő; Nagy Koppány Zsolt Marosvásárhelyen született író, szerkesztő; Vecsei H. Miklós színművész, Dálnoky Csilla színművész; valamint Balla Gergely, a Platon Karataev frontembere és szövegírója - emlékeztet a közlemény.
Az esemény házigazdája Juhász Anna irodalmár, aki Tamási Áron, Pilinszky János, Dsida Jenő és Nemes Nagy Ágnes életművéhez kapcsolódó rendhagyó irodalomórákat tart az érintett városok kiemelt intézményeiben, míg este a Szalon-esteket és a könyvvásári beszélgetéseket moderálja.
Az öt napos utazásról született beszámolókat egy filmben tekinthetik meg az érdeklődők - áll az összegzésben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2022/2.ÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés