Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Osvát Ernő
Aforizmák
Csibi
tűzoltó lesz
Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Osvát Ernő <br> Aforizmák Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét.hu online

Márai Sándor, Borbély Szilárd és Péterfy Gergely művei a prágai könyvfesztiválon

Kokes János – MTI - 2017.05.12.

Prágában megnyílt a 24. Nemzetközi Könyvvásár és Irodalmi Fesztivál. A csütörtöki hivatalos megnyitó után péntektől vasárnapig a cseh kiadók mellett 30 ország mintegy 400 könyvkiadójának termékeit bemutató kiállítást a nagyközönség is megtekintheti, Magyarországot Márai Sándor, Borbély Szilárd és Péterfy Gergely műveinek cseh fordításai képviselik.

A Balassi Intézet Prágai Magyar Intézete a Publishing Hungary Program támogatásával saját standon mutatja be a cseh fordításban megjelent magyar műveket.
A magyar irodalom képviseletében pénteken délután Márai Sándor Füves könyvét ismerteti meg a közönséggel Gál Jenő prágai irodalomtörténész, egyetemi oktató. Szombaton délben Borbély Szilárd Nincstelenek című könyvét mutatják be, délután Péterfy Gergely Kitömött barbár művét tárja az érdeklődők elé Robert Svoboda fordító a szerző jelenlétében, aki dedikálja is könyvét.
Több tucatnyi könyvbemutató, író-olvasó találkozó és irodalmi témájú kerekasztal-beszélgetés, húsz kiállítás és ugyanannyi filmvetítés szerepel a könyvvásár kísérőprogramjai között. A meghívott szereplők száma meghaladja a hatszázat.
A rendezvény számos neves vendége közül a legnagyobb érdeklődés Corinne Hofmann svájci szerzőt övezi. A hatalmas nemzetközi sikert aratott Afrikai szeretők szerzője ezúttal legújabb, A zsiráfnyakú lány című könyvét mutatja be pénteken a vásárcsarnok nagytermében.
A prágai könyvvásárt és irodalmi fesztivált tavaly mintegy ötvenezren keresték fel, idén is hasonló érdeklődésre lehet számítani.

Kokes János - MTI

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2018/2. számaÉS Páratlan oldalA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyKarácsonyi kalandHolly elveszett varázspálcájaRőtszakáll, a koboldkalózA királylány álmamacskarácsony
Belépés