Könyvhét 2022
A Móra Kiadó
újdonságai
Mélytengeri Mentőcsapat
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Osvát Ernő
Aforizmák
A Móra Kiadó <br>újdonságai Mélytengeri Mentőcsapat Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Osvát Ernő <br> Aforizmák
Könyvhét.hu online

Lázár Ervin meséinek szereplői elevenednek meg a Várkert Bazár szabadtéri kiállításán

MTI - 2021.12.21.

Lázár Ervin meséinek szereplői elevenednek meg a Várkert Bazár déli panoráma teraszán megvalósuló Mesekalendárium - Nagy Zoárd karácsonya című, ingyenes, szabadtéri kiállításon, amely január 15-ig látható - közölte a Várkapitányság pénteken az MTI-vel.
Hetedik alkalommal rendezik meg a Várkert Bazár adventi eseménysorozatát, amely ingyenes családi programokkal, kortárs iparművészeti vásárral és különleges hangulatú zenei produkciókkal várja az érdeklődőket december végéig.
Mint írják, a Mesekalendárium - Nagy Zoárd karácsonya című kiállítás a magyar irodalomtörténet egyik legismertebb meseírójának, a 85 éve született Lázár Ervinnek állít emléket, akinek elbeszélései egyedi hangon tanítanak játékról, szeretetről és moralitásról. A tárlaton látható színes illusztrációkat Győri Eszter készítette.
Kollár Árpád költő, több gyermekkönyv szerzője írta az adventi történetet, amelyben megelevenednek Lázár Ervin ábrázolt valóságának karakterei. A látogatók újra találkozhatnak többek között Vacskamatival, Aromóval, Ló Szerafinnal, valamint Mikkamakkával is.
A közlemény tájékoztatása szerint vasárnap az újjászületett Lovarda épületébe költöznek fel a Várkert Bazár adventi családi programjai. Az ingyenes kézműves foglalkozásokon játékos formában készíthetnek ünnepi dekorációkat a résztvevők. De az interaktív játékok is lehetőséget kínálnak a közös családi szórakozásra. A Lovardában látható lesz a Belefér egy pici szívbe című gyermekprodukció is, amely a legkisebbeket szólítja meg.
A Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő zenés-verses gyerekelőadás a Csík zenekar művészeivel szórakoztatja a közönséget. Az azonos című verseskötetből készült interaktív koncert a nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjaikat. A programsorozat december végéig folytatódik. A Várkert Bazár családi programjai és adventi koncertjei mellett lesz ünnepi irodalmi est is, majd évzáró koncerttel és szilveszteri programmal zárul az esztendő.
A teljes programkínálat a www.varkertbazar.hu oldalon található meg - áll az összegzésben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2022/1.Élet és Irodalom AlapítványKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés