Könyvhét 2022
A Móra Kiadó
újdonságai
Mélytengeri Mentőcsapat
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Osvát Ernő
Aforizmák
A Móra Kiadó <br>újdonságai Mélytengeri Mentőcsapat Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Osvát Ernő <br> Aforizmák
Könyvhét.hu online

Közönségdíjas lett a Nemzeti Atlasz-sorozat Társadalom című kötete

MTI - 2021.12.23.

A Magyarország Nemzeti Atlasza sorozat Társadalom című kötetének angol változata kapta a 2021-es Nemzetközi Térképészeti Kiállítás közönségdíját.

A Nemzetközi Térképészeti Társulás (International Cartographic Association, ICA) idei Nemzetközi Térképészeti Kiállításán a közönségdíjat a Magyarország Nemzeti Atlasza sorozat Társadalom című kötetének angol nyelvű változata kapta - közölte az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat  (ELKH) csütörtökön az MTI-vel.     Az ICA december 13. és 18. között Firenzében megtartott Nemzetközi Térképészeti Konferenciájához kapcsolódó szakmai kiállításon a világ rangos kartográfiai és geoinformatikai műhelyeinek legjelentősebb kiadványait mutatták be az elmúlt két évből.
Az előző évekhez hasonlóan a szakmai zsűri hét kategóriában díjazta a legkiemelkedőbb alkotásokat, továbbá a közönség különdíját is kiosztotta.
A szakmai nagyközönség megítélése szerint idén a Kárpát-medence társadalmi összefüggéseit bemutató National Atlas of Hungary - Society című kötet emelkedett ki a világ rangos kartográfiai és geoinformatikai műhelyeinek több mint 380 kiadványa közül, így az ELKH Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont kiadásában széles körű összefogásban megjelent angol nyelvű kötet kapta a legtöbb szavazatot.
A Magyarország Nemzeti Atlasza sorozat az Atlasz kategóriában 2019-ben elnyerte az "ICA International Cartographic Exhibition Award Winner" elismerést, így immár második alkalommal részesült rangos nemzetközi szakmai elismerésben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2022/1.Élet és Irodalom AlapítványKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés