Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Osvát Ernő
Aforizmák
A hosszú hajú
királykisasszony
Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Osvát Ernő <br> Aforizmák A hosszú hajú <br> királykisasszony
Könyvhét.hu online

Konferencia a kortárs gyerekirodalom iskolai jelenlétéről Budapesten

MTI - 2018.01.20.

Konferenciát rendeznek Kortárs gyerekirodalom a mai magyar iskolában címmel pénteken a fővárosi Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM).

A szervezők közleménye szerint a tanácskozáson általános és középiskolai tanárok, könyvtárpedagógusok, kritikusok és irodalomtörténészek beszélnek a kortárs gyerekirodalommal kapcsolatos iskolai tapasztalatokról, valamint arról, hogyan lehet a kortárs gyerek-, ifjúsági és fiatal felnőtt irodalmat bevinni az irodalomórákra. Téma lesz az is, hogy az irodalomtanítás mellett mi minden másra is használhatók a 6-18 éveseknek szóló kortárs irodalmi szövegek.
A PIM, a Magyar Gyerekkönyv Fórum (HUBBY) és a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) Gyerek- és Ifjúsági Irodalmi Kutatócsoportja által közösen szervezett tanácskozás felvezetéseként csütörtökön délután az érdeklődők Csörsz Katalin, Hantos Násfa és Helmich Katalin vezetésével Lackfi János és Ijjas Tamás A világ legrövidebb meséi című művéből készült múzeumpedagógiai foglalkozáson vehetnek részt a Mesemúzeumban. Ezt követően a Mesebeszéd című gyerekirodalmi tanulmánykötetről rendeznek kerekasztal beszélgetést Antal Nikolett, Harmath Artemisz és Németh Gábor Dávid részvételével.
Január 26-án, pénteken a PIM-ben folytatódik a program. Az egész napos konferencia előadásai igyekeznek a legszélesebb képet adni az irodalomoktatás megújításáért dolgozó tanároknak, szakembereknek, szülőknek a kortárs magyar és nem magyar gyerek- és ifjúsági irodalom iskolai jelenlétéről, a mintaként is követhető gyakorlatokról. Szó lesz az irodalomtanítás megújításának szükségességéről, valamint a meséről, mint iskolai terápiás lehetőségről is - áll a közleményben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2018/4.ÉS Páratlan oldalKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés