Könyvhét 2022
A Móra Kiadó
ÚJDONSÁGAI
Mélytengeri Mentőcsapat
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
Babák magyar
népi viseletben
A Móra Kiadó<br>ÚJDONSÁGAI Mélytengeri Mentőcsapat Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék Babák magyar <br> népi viseletben
Könyvhét.hu online

Kihirdették az Év Gyerekkönyve-díjasokat

MTI - 2022.06.10.

Kihirdették pénteken, az Ünnepi Könyvhéten az Év Gyerekkönyve-díjasokat hét kategóriában - közölte a HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum az MTI-vel.

Már nyolcadik éve szervezi és osztja ki a HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum az Év Gyerekkönyve-díjakat hét kategóriában, független szakmai zsűri döntése alapján.
Gyerekkönyvírói 0-6 éves korig, gyerekkönyvírói 6-12 éves korig, ifjúsági írói, illusztrátori, műfordítói, valamint innovációs és ismeretterjesztő könyv kategóriában érkeztek a nevezések a 2021-ben megjelent könyvek közül.
Az Év Gyerekkönyve címre ismét kiemelkedő gyerek- és ifjúsági könyvekkel neveztek a kiadók.
Az Év Gyerekkönyvírója (6 év alatti kategória) Bendl Vera (Matyi tigrissel álmodik, Pagony Kiadó), az Év Gyerekkönyvírója (12 év alatti kategória) Laboda Kornél (Gavarin és az álomantenna, Pagony Kiadó), az Év Ifjúsági Írója (12 év feletti kategória) Takács Zsuzsa (Spirálfüzet, Magvető Könyvkiadó), az Év Illusztrátora Nemes Anita (Mi leszek, ha nagy leszek?, Scolar Kiadó), az Év Fordítója N. Kiss Zsuzsa (Testünk kívül-belül, Manó Könyvek), az Év Leginnovatívabb Könyve Agócs Írisz Rajzolj egy krumplit! 3. című műve és az egész sorozat (Pagony Kiadó), az Év Ismeretterjesztő Könyve Fenyő D. György Útikalauz a vershez című alkotása (Pagony Kiadó), valamint Boncsér Orsolya Fotózni jó! című könyve (Magánkiadás) lett.
A zsűri tagja volt Fábián László, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium magyar szakos gimnáziumi vezetőtanára, Gerhes Gábor képzőművész, egyetemi oktató, Kérchy Anna irodalmár, a Szegedi Tudományegyetem oktatója, Nádori Lídia műfordító, a Magyar Műfordítók Egyesületének elnöke, Szekeres Nikoletta szerkesztő, kritikus, a HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum elnöke.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2022/2.ÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés