Könyvhét 2021
A Móra Kiadó
újdonságaiból
Mélytengeri Mentőcsapat
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Osvát Ernő
Aforizmák
A Móra Kiadó <br>újdonságaiból Mélytengeri Mentőcsapat Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Osvát Ernő <br> Aforizmák
Könyvhét.hu online

Interneten Churchill dokumentumai

2010.07.31.

Felkerülnek az internetre Winston Churchill személyes életének és politikusi munkásságának dokumentumai.
A digitalizált archívum több mint egymillió oldalnyi dokumentumot tartalmaz majd, amelyek között mérsékelt díj befizetése ellenében bárki szabadon kutathat.
A digitalizálást a Churchill Archive Trust (CAC), az egykori brit miniszterelnök dokumentumainak kezelője és a Bloomsbury kiadó közötti megállapodás tette lehetővé. A digitális archívum a Churchill leveleit, táviratait, kéziratait és fotóit tartalmazó 2500 doboznyi anyagot tesz hozzáférhetővé az interneten keresztül a tervek szerint 2012-től.
A tételek között olvashatók majd többek között a Churchill iskolai előmeneteléről szóló jelentések, 23 éves korában írt, Savrola című regénye, politikusként elmondott beszédeinek szövege, de még a papagájáról szóló információk is.
"Archív gyűjteményként semmihez sem fogható" - jelentette ki Frances Pinter, a Bloomsbury Academic vezetője.
Churchill örökösei 1995-ben adták el az archívumot, amit Cambridge-ben helyezek el. Azóta csak előzetes bejelentés után tekinthettek bele a kutatók.
 

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2021/4ÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsonyEMMIPKÜ
Belépés