Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
A hosszú hajú
királykisasszony
A hanta banda -
Őskori kaland
Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék A hosszú hajú <br> királykisasszony A hanta banda -<br>Őskori kaland
Könyvhét.hu online

Honismereti fotóalbum az Erdélyi-Szigethegység tájairól

2019.07.29.

Az Erdélyi-Szigethegység gyönyörű tájaival, a Sebes-Körös és a Fekete-Körös közé ékelődött hegyek, völgyek, települések csodáinak a bemutatásával foglalkozik a honismereti fotóalbum.

A Bihar hegység tágabb értelmezés szerint magába foglalja a Bihar mellett a Vigyázó (Kalota-havas vagy Vlegyásza) vidékét és a Királyerdőt is.

Tengernyi lenyűgöző karsztjelenség található mindössze néhány kilométerre egymástól itt, a Czárán Gyula által feltárt, de még mindig nem eléggé ismert turistaparadicsomban. Megszállottan kutatta a Bihari-hegyeket, barlangokat tárt fel, turistautakat épített, könyveket írt, túrákat vezetett.

A hegységek leírását követően a szórványban élő maradék magyarság múltját és jelenét mutatja be a kötet: a Fekete-Körös és a Sebes-Kőrös vonzáskörébe tartozó települések történeti leírásával.
Váradi Péter Pál – Lőwey Lilla:

Erdély - Bihar-hegység. A Király-hágótól a Bihar-hágóig
Kereskedelmi Ár: 9 900 Ft Kiadónál rendelhető 6 500 Ft-ért (ppkiado@gmail.com)

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2019/4. számaÉS Páratlan oldalKőszeghyKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés