Az olvasás éjszakája
ProsperoD
disztribúciós könyvterjesztés
Az Olvasás Éjszakája
2018. szeptember 29.
Külföldi könyvek
webshopja
ProsperoD<br>disztribúciós könyvterjesztés Az Olvasás Éjszakája 2018. szeptember 29. Külföldi könyvek <br> webshopja
Könyvhét.hu online

Gyerekprogramok a 11. Margó Irodalmi Fesztiválon

MTI - 2018.06.03.

Gyerekeknek szóló programokkal, koncertekkel, játékokkal és kézműves foglalkozásokkal is várja a családosokat a 11. Margó Irodalmi Fesztivál június 9-én, szombaton a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM).

A szervezők közleménye szerint nyomkövetős kaland, illatos fürdőbomba-, könyvjelző- és varázsképeslap-készítés, valamint lufinyomdázás is szerepel a irodalom- és olvasásnépszerűsítő gyerekprogramok között. A Cseh Centrum és a Csirimojó Kiadó gyermekfoglalkozásán füvészkönyvet lehet készíteni, majd Rutkai Bori Bandája ad koncertet a PIM udvarán.
A kisebb gyerekek nyomozással egybekötött könyvbemutatón ismerhetik meg Ruff Orsolya A zöld macska titka című meseregényét, Farkas Róbert Első könyvem az univerzumról című mesekönyvéhez kapcsolódóan pedig játékos foglalkozáson tudhatnak meg többet a csillagokról és bolygókról. M. Kácsor Zoltán Sárkánytörvény című mesekönyvét az udvaron mutatják be.
A kamaszoknak szóló programok között délután a kortárs magyar fantasy-irodalomról beszélget Majoros Nóra, Szakács Eszter és Rét Viktória. Ezt követően az érdeklődők az Időfutár 7. részének, Az ellopott időgépnek a négy szerzőjével, Gimesi Dórával, Jeli Viktóriával, Tasnádi Istvánnal és Vészits Andreával vehetnek részt egy beszélgetésen, játékon és időutazáson.
A PIM udvarán egy felolvasással egybekötött kötetbemutatón lehet megismerni a Budapest OFF című novelláskötetet, amelynek kamaszokról szóló történetei a főváros egy-egy kis szegletében játszódnak a belvárostól a külvárosig. A kötet szerzői között van Berg Judit, Kemény Zsófi és Totth Benedek is.
A Margó Irodalmi Fesztivál öt napon keresztül összesen 60 programmal, köztük szerzői estekkel, felolvasásokkal, színházi produkciókkal és koncertekkel várja a közönséget - olvasható a közleményben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Kiemelt

Halász László: Megjegyzések a kritikáról – Az Élet és Irodalom 2018/38. számából

Az Élet és Irodalom 38. számát a kulturális cikkek rövid részleteivel ajánljuk.

A Könyvhét 2018/2. számaÉS Páratlan oldalA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyKarácsonyi kalandHolly elveszett varázspálcájaRőtszakáll, a koboldkalózA királylány álmamacskarácsony
Belépés