Könyvhét 2022
A Móra Kiadó
újdonságai
Mélytengeri Mentőcsapat
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Osvát Ernő
Aforizmák
A Móra Kiadó <br>újdonságai Mélytengeri Mentőcsapat Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Osvát Ernő <br> Aforizmák
Könyvhét.hu online

Faulkner-hangfelvételek az interneten

2010.07.25.

A Virginiai Egyetem az interneten elérhetővé tette azokat a hangfelvételeket, amelyek az alatt a két év alatt készültek, amikor William Faulkner író az intézmény ösztöndíját élvezte az 50-es évek végén.
A Nobel- és Pulitzer-díjas Faulkner a felvételeken könyveiről, irodalmi terveiről és napi eseményekről beszél. Az audioarchívum nagyjából 28 órányi anyagot tartalmaz. Számos szalagon műveiből olvas fel a szerző, de sok felvételen az egyetem hallgatóinak és más érdeklődőknek a kérdéseire felel. Az archívum a http://faulkner.lib.virginia.edu címen érhető el.
William Faulkner a XX. századi amerikai irodalom egyik legnagyobb alakja. Hatalmas életművének darabjai szinte kivétel nélkül a szülőföldjén, az Egyesült Államok déli részén, Mississippi államban játszódik. Újító formaművészete és egyedi stílusa miatt 1949-ben irodalmi Nobel-díjat kapott. 

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2022/1.Élet és Irodalom AlapítványKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés