Móra Kiadó
újdonságok
Mélytengeri Mentőcsapat
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Csibi
tűzoltó lesz
Móra Kiadó <br> újdonságok Mélytengeri Mentőcsapat Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét.hu online

Erdélyi István régész kapja a Napút folyóirat díját

2011.09.26.

Erdélyi István régész, sorozatszerkesztő kapja idén a Napút folyóirat díját, a Napút-levelet és -érmet. Az elismerést a keddi Napút-esten adják át, amelyet a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartanak az Irodalmi lapok című sorozat keretében.
Az elismeréssel egy oklevél és egy érem jár, az előbbit Mészáros Róza, az érmet Tóth Sándor készítette - mondta el az MTI-nek Szondi György, a kiadó vezetője. A díjat korábban Lászlóffy Aladár költő, író, műfordító, szerkesztő, Radnóti Zsuzsa dramaturg, Katona Tamás történész és Bertalan Tivadar képzőművész, látványtervező, író vehette át.
"Az életút delelőjén túljutott alkotókat ismerünk el ezzel a díjjal, azokat, akik műveikkel és emberileg is bizonyítottak már" - jegyezte meg Szondi György, hozzátéve: a díj további feltétele, hogy a Napút folyóirat vagy a Napkút Kiadó alkotója legyen az illető.
Erdélyi Istvánról a kiadóvezető elmondta: a kutató az idén töltötte be 80. életévét. "Ő az egyik éltetője az Ómúltunk tára elnevezésű könyvsorozatunknak, ő szerkeszti az évente négyszer megjelenő, Eleink című kiadványunkat is, valamint szerzője a Káva Téka füzeteknek" - jegyezte meg Szondi György.
A kiadóvezető tájékoztatása szerint a Petőfi Irodalmi Múzeum Irodalmi lapok című sorozatában nem az aktuális számot, hanem magát a lapot mutatják be. A Napútnak eddig 127 száma jelent meg, a Napkút Kiadónak pedig mintegy háromszáz könyve - tette hozzá.
Az esten Elek Szilvia és Huzella Péter fog zenélni, Csáji Koppány László író mond laudációt, közreműködik továbbá Fenyvesi Félix Lajos költő, Papp János színész, Prágai Tamás író és Zalán Tibor költő.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2020/3. szám címlapjaÉS Páratlan oldal
Belépés