Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Osvát Ernő
Aforizmák
Csibi
tűzoltó lesz
Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Osvát Ernő <br> Aforizmák Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét.hu online

Elindult a szavazás a Libri irodalmi díj jelöltjeire

MTI - 2017.03.09.

Már szavazhatnak az érdeklődők a Libri irodalmi közönségdíj tíz döntős jelöltjére. A döntős könyvek között szerepel Jászberényi Sándor A lélek legszebb éjszakája, Kepes András Világkép, Krasznahorkai László Báró Wenckheim hazatér, Nádas Péter Az élet sója, valamint Németh Gábor Egy mormota nyara című regénye.
Szintén lehet szavazni Térey János Őszi hadjárat, Szabó T. Anna Törésteszt, Varró Dániel Mi lett hova? című verseskötetére, valamint Závada Pál Egy piaci nap és Zoltán Gábor Orgia című könyvére is.
A közönség a www.libri.hu/irodalmi_dij oldalon adhatja le voksát április végéig, a díjátadó május közepén lesz - közölte a kiadó az MTI-vel.
Az irodalmi díj idei győztesét ötfős szakmai zsűri választja ki. A zsűri tagja Bálint András színész, Beck Zoltán dalszerző, Fullajtár Andrea színész, Károlyi Csaba irodalomkritikus és Szilágyi Zsófia irodalomtörténész, kritikus.
A Libri Könyvkereskedelmi Kft. által 2016-ban alapított díj az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit díjazza. A követelményeknek 132 tény- és szépirodalmi könyv felelt meg, ebből 88 neves közéleti személyiség, művészek, írók, tudósok szavazata alapján alakult ki a 10-es lista.
A közönség és a zsűri ezek közül választhatja ki azokat a műveket, amelyek 2017-ban elnyerik a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2018/2. számaÉS Páratlan oldalA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyKarácsonyi kalandHolly elveszett varázspálcájaRőtszakáll, a koboldkalózA királylány álmamacskarácsony
Belépés