Könyvhét 2021
Móra Kiadó
újdonságai
Mélytengeri Mentőcsapat
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Osvát Ernő
Aforizmák
Móra Kiadó <br> újdonságai Mélytengeri Mentőcsapat Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Osvát Ernő <br> Aforizmák
Könyvhét.hu online

Beszélgetések Adyval – Életműsorozatban mutatják be Kopátsy Sándor szellemi örökségét

MTI - 2021.03.04.

Életműsorozatban mutatja be Kopátsy Sándor közgazdász szellemi örökségét a Pallas Athéné Könyvkiadó. A sorozat első kötete Beszélgetések Adyval címmel jelent meg a szerző születésének 99. évfordulója alkalmából.

A sorozat a hivatalosan publikált anyagok mellett feltárja a Kopátsy Sándor (1922-2020) eddig kevésbé ismert, ugyanakkor ma is jelentős aktualitásokkal rendelkező, kiadatlan kéziratait is - közölte a kiadó az MTI-vel csütörtökön.
Kopátsy Sándor írásos hagyatéka gazdag tematikát képvisel, foglalkozik történelmi, gazdaságtörténeti, társadalomtudományi, kulturális kérdésekkel és olyan jövőbe mutató területtel is, mint a zöldgazdaság - írja a közlemény.
A Beszélgetések Adyval című kötet csaknem száz Ady-publicisztikából és a hozzájuk fűzött Kopátsy-kommentárokból áll.
Kopátsy Sándor több mint fél évszázados pályája korszakalkotó fordulatokkal volt tele, életműve a gazdasági reformprogramoktól a rendszerváltozás privatizációjának ellenőrzésén át napjaink korszerű közgazdasági szemléletének megalkotásáig rendkívül gazdag elméleti és tapasztalati tudást hordoz - olvasható a közleményben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2021/1. szám címlapjaÉlet és Irodalom AlapítványKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsonyMMA
Belépés