Babák magyar
népi viseletben
Macskarácsony
Kicsi Csascsi
és a rosszcsont madár
Csibi
tűzoltó lesz
Babák magyar <br> népi viseletben Macskarácsony Kicsi Csascsi <br> és a rosszcsont madár Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét.hu online

Bertolt Brecht tiszteletére rendeznek fesztivált Augsburgban

2011.02.04.

Bertolt Brechtre emlékeznek a következő napokban szülővárosában, a németországi Augsburgban: az író, költő tiszteletére fesztivált rendeznek számos programmal, előadásokkal, workshopokkal.
A költő és a zene áll az idei Brecht-fesztivál középpontjában: jövő vasárnapig csaknem 40 koncertet hallhat és láthat a közönség a bajor városban. A koncertek mellett színdarabok, filmvetítések, előadások, költői estek, irodalmi városnézések is szerepelnek a programban.
A péntek esti "hosszú Brecht éjszakán" 13 előadó mutatja be az augsburgi belváros különböző pontjain más-más stílusban a szerző műveit.
A fesztivál felvezetéseként csütörtökön Ute Lemper adott koncertet; a nemzetközileg is sikeres sanzonénekesnő elsősorban Brecht és Kurt Weill műveinek előadójaként szerzett hírnevet.
Bertolt Brecht (1898-1956) a legjelentősebb német írók egyike: 48 színdarabot, több mint 2300 költeményt, csaknem 200 elbeszélést és regényt írt. Mégsem tekinthető egyszerűen költőnek, mert emellett számos irodalomelméleti, politikai és filozófiai tárgyú mű is a nevéhez fűződik. Brecht négy film elkészítésében vett részt forgatókönyvíróként és rendezőasszisztensként, dalokat is írt, amelyeket maga énekelt. Mint a fesztivál honlapján (www.brechtfestival.de) olvasható összegzés fogalmaz, Brecht univerzális művész volt, aki minden lehetőséget kipróbált. Az augsburgi fesztivál célja az, hogy előtérbe állítsa Bertolt Brecht munkásságának kevésbé ismert részeit.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2017/3. számamókus könyvek reklámfüzethosszú hajúmacskarácsonyszülinapirosszcsontCsibi állatorvos leszA hanta banda
Belépés