Könyvhét 2021
A Móra Kiadó
újdonságaiból
Mélytengeri Mentőcsapat
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Osvát Ernő
Aforizmák
A Móra Kiadó <br>újdonságaiból Mélytengeri Mentőcsapat Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Osvát Ernő <br> Aforizmák
Könyvhét.hu online

Bence Lajos költő és Elena Lavinia Dumitru román műfordító kapja a 2022-es Balassi Bálint-emlékkardot

MTI - 2021.11.09.

Bence Lajos, a szlovéniai Lendván élő magyar költő és Elena Lavinia Dumitru román műfordító kapja a 2022-es Balassi Bálint-emlékkardot - közölte Molnár Pál, a díj alapítója, a Balassi Kard Művészeti Alapítvány elnöke kedden az MTI-vel.

A huszonhatodik kardátadási ceremóniára jövő év február 14-én, Bálint napján kerül sor - közölték.
Mint írják, a 65 éves Bence Lajos József Attila-díjas szlovéniai magyar költő több verseskötettel, novellával és esszével gazdagította a muravidéki magyar irodalmat, szerkesztőként a művelődési közélet szervezésében is tevékenyen részt vesz. Gyermekverseivel a legifjabb nemzedékekkel szeretteti meg a magyar nyelvet.
Helena Lavinia Dumitru román műfordító a Bukaresti Egyetem Hungarológia Tanszékén Molnár Szabolcs professzor diákjaként ismerte meg a magyar irodalmat, és szerette meg Balassi költészetét. Balassi Bálint - Bálint Balassi Célia-ciklus - Ciclul Celia című kétnyelvű verseskötete 2016-ban jelent meg. Helena Lavinia Dumitru igényes tanulmányt is írt Balassi Bálintról.
A 16. századi európai költészet kiválóságának emlékét állító, immár a 26. évéhez érkező, mind az öt kontinensre eljutott irodalmi elismerés a jelen hazai költészet nagyságait, valamint a magyar irodalmat és benne Balassi költészetét fordító, külföldi poétákat jutalmazza.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2021/4ÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsonyEMMIPKÜ
Belépés