Móra Kiadó
újdonságai
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Ben és Holly
apró királysága
Csibi
tűzoltó lesz
Móra Kiadó <br> újdonságai Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Ben és Holly <br> apró királysága Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét.hu online

A Kazinczy Ferenc könyvpályázat, 2020 pályázati felhívása

2020.05.09.

A TINTA Könyvkiadó pályázatot ír ki intézmények és – idén először – magánszemélyek részére is
közkönyvtárak és családi könyvtárak bővítésére, 50%-os kedvezményes pályázati áron

A pályázat célja
A magyar közkönyvtárak és családi könyvtárak ellátása színvonalas kiadványokkal és a magyar nyelv új, korszerű szótáraival. Egy reprezentatív felmérés eredménye azt mutatja, hogy a könyvtárak túlnyomó részében sajnálatos módon csak több évtizedes, elavult magyar szótárak találhatók. Ezek a régi, korszerűtlen szótárak nem tükrözik szókincsében gyorsan változó nyelvünk mai állapotát, alkalmatlanok az anyanyelvi kompetencia hatékony fejlesztésére. A TINTA Könyvkiadó, mint a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója, átérezve felelősségét pályázatot ír ki, hogy a magyar közoktatásban széles körben elérhetőek legyenek a magyar nyelv mai állapotát leíró új szótárak. A TINTA Könyvkiadó szótárai közül többet a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottsága Kiváló Magyar Szótár díjjal tüntetett ki.

A pályázható könyvek, szótárak listája
1. Szín-játszó-tér (Újdonság) 2. Anya-nyelv-kincs 3. Tanuljunk magyarul is! (Újdonság) 4. Szólások, közmondások eredete 5. Magyar értelmező alapszótár diákoknak 6. Magyar szókincsbővítő diákszótár 7. Kis magyar tájszótár 8. Poétikai kisszótár 9. Emelt szintű angol nyelvtani gyakorlókönyv I. (Ismét kapható) 10. Top 2000 angol főnév (Újdonság) 11. Top 2000 magyar szó 12. Top 2000 ungarische Wörter 13. Latin–magyar közmondásszótár (Újdonság) 14. Latin–magyar alapszótár (Ismét kapható) 15. Magyar–spanyol alapszótár 16. Magyar–olasz alapszótár 17. Szófajtani és szószerkezeti elemzések (Újdonság) 18. Szóalaktani elemzések 19. Helyesírási munkafüzet 20. Helyesírási munkafüzet a 6. évfolyam részére 21. Helyesírási munkafüzet a 7. évfolyam részére 22. A tulajdonnevek helyesírása 23. Gyakorlati szövegalkotási munkafüzet 24. Szövegalkotási és szövegértési munkafüzet 25. Szövegtani munkafüzet 26. Hasonlatok munkafüzet 27. Nyelvjárástani munkafüzet 28. Szavak eredete munkafüzet 29. Szólások és közmondások munkafüzet

A pályázat kiírójának, a TINTA Könyvkiadónak kötelezettségvállalása
A TINTA Könyvkiadó kötelezettséget vállal, hogy a pályázó által megpályázott könyvek teljes árának felét 3,5 millió Ft-ig támogatásként átvállalja, minden könyv esetében a készlet erejéig.

A pályázat érvényességi köre
A Kazinczy Ferenc könyvpályázaton intézmények (könyvtárak, alapítványok, oktatási intézmények, ill. fenntartójuk) és magánszemélyek vehetnek részt.

A pályázati kedvezmény alsó és felső határa
Egy pályázó 10 000 és 200 000 Ft közötti támogatást igényelhet. A pályázat csak abban az esetben érvényes, ha a megpályázott könyvek pályázati ára eléri a 10 000 Ft-ot.

A pályázat időtartama
A Kazinczy Ferenc könyvpályázatra 2020. május 4-től 2020. június 5-ig folyamatosan nyújtható be pályázat. A pályázat kiírója a határidőn túl beérkező pályázatokat nem fogadja el.

A pályázat lebonyolítása
A pályázó (intézmény, ill. magánszemély) a pályázat kiírásában szereplő könyvek közül a pályázati adatlapon megpályázza a beszerezni kívánt kiadványokat. A kitöltött pályázati adatlapot e-mailben eljuttatja a TINTA Könyvkiadóba. A pályázat kiírója folyamatosan, de legkésőbb 2020. június 14-ig elküldi a megrendelt kiadványokat a pályázónak, postázási és csomagolási költséget nem számol fel.

A fizetés módja
Intézményi pályázó esetén átutalás 15 napos fizetési határidővel. Magánszemély pályázó esetén a fizetés utánvéttel történik a kiszállított könyvek átvételekor a GLS futárszolgálatnak. Kérésre előre utalás is lehetséges, a biztonságos, érintésmentes könyvátvétel érdekében.

Budapest, 2020. május 3.


Kiss Gábor
igazgató,
Lőrincze Lajos-díjas főszerkesztő, az MTA Szótári Munkabizottságának tagja

A pályázatról és a pályázható könyvekről részletes ismertető olvasható a www.tintakiado.hu honlapon.
A pályázati felhívás és a pályázati adatlap letölthető a www.tintakiado.hu/palyazat elektronikus címről is.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2020/1 címlapÉS Páratlan oldal
Belépés