Szabad Tér július
A hosszú hajú
királykisasszony
Babák magyar
népi viseletben
Lullalína, a bátor
kis hercegnő
Csibi
tűzoltó lesz
A hosszú hajú <br> királykisasszony Babák magyar <br> népi viseletben Lullalína, a bátor <br> kis hercegnő Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét.hu online

A gyermekekért érdemes tenni mindent – Fésűs Éva Kossuth-díjas író

MTI - 2017.03.15.

Fésűs Éva vallja: a gyermekekért érdemes tenni mindent, a mesék pedig különösen sokat adnak a jövő generációinak.

Az írónő a magyar gyerek- és ifjúsági irodalmat gazdagító kiemelkedő életműve, tiszta és szép nyelvi eszközökkel megalkotott, örök érvényű emberi értékeket közvetítő meséi, televíziós és rádiós gyermekműsorai elismeréseként vehette át a Kossuth-díjat a nemzeti ünnepen.
Sok kitüntetésben részesültem már, a mostani nagyon meglepett, igazán nem számítottam rá, nem tudom szavakba önteni azt az örömöt, amit érzek - mondta az 1950 óta Kaposváron élő, 91 éves Fésűs Éva az MTI-nek. Megjegyezte, még lámpaláza is volt a díj átvétele előtt, mint az érettségi bizonyítványára váró diáknak.
Úgy érzi, a sors nem áldotta meg nagy tehetséggel, azt a kis tálentumot, amivel viszont igen, „nem ásta el", Isten pedig elég erőt adott a munkájához. Ennek is köszönhető, hogy felfigyeltek rá, észrevették, fontos, amit csinált.
„Már nem dolgozom, mert teljesítettem, amit vállaltam: gyors- és gépírói munkám mellett több mint háromszáz mesét írtam, húsz évig voltam a rádió gyermekosztályának külső munkatársa - mondta. Hozzátette, a mesék egyébként sem tartják fiatalon, „nincs az a csodatündér, aki az éveket vissza tudná fordítani".
Fésűs Éva elárulta, mivel egyke gyermek volt, a legnagyobb boldogságot az jelenti számára, hogy „tovább adhatta az életét", három gyermeke, tizenkét unokája, tizenhét dédunokája született, s már útban van a tizennyolcadik.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:



Kiemelt

A Könyvhét 2017/2. száma

A Könyvhét 2017/2. száma május 31-én jelent meg a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermek-könyvnapok témájához kapcsolódva

Könyvhét 2017/2. számamókus könyvek reklámfüzethosszú hajúA hanta bandaMóraHelikonkönyvszakmaMesekalauzEuro-AuditObserverSaxumSzigetFekete Sas
Belépés