Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Osvát Ernő
Aforizmák
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Osvát Ernő <br> Aforizmák Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék
Könyvhét.hu online
    1 - 10 / 22      Következő »    Utolsó »  

Az Amazon a könyvértékesítéssel kezdte az amerikai piacon a tevékenységét, míg aztán világszerte ismert online kereskedővé vált. A magyar könyvszakma szereplői is aggódva emlegetik a magyarországi megjelenéséről szóló híreket, amelyekről újra meg újra hallani lehet, immár évek óta.

Budapest több mozija mellett idén Egerben és Győrben is vetítésekkel jelentkezik a Budapesti Klasszikus Film Maraton; a harmadik alkalommal meghirdetett programsorozat szeptember 4. és 11. között mintegy 100 filmklasszikust vetít le és több filmcsillagot is vendégül lát.

Több százan - családja, barátai, tisztelői, művészek és közéleti személyiségek - kísérték utolsó útjára Ungvári Tamás Széchenyi- és József Attila-díjas írót, műfordítót, kritikust, irodalomtörténészt, egyetemi tanárt pénteken Budapesten, a Kozma utcai izraelita temetőben.

Konferenciával, irodalmi túrával és koszorúzásokkal emlékeznek a 140 éve született Móricz Zsigmondra pénteken és szombaton Tiszacsécsén, Szatmárnémetiben és Börvelyen.

A nagy múltúnak joggal nevezhető, mert a hosszan tartó előkészületei után is már kilencedik fordulójához érkezett Márai-programnak a hivatalos kiírása szerinti célja: a nemzeti kultúrkincs megőrzése, a hazai és a határon túli magyar kiadók által megjelentetett, értéket képviselő könyvek eljuttatása minél több olvasóhoz a hazai és a határon túli könyvtárakon keresztül; az olvasáskultúra fejlesztése.

Bart István temetése

2019. július 04.

A június 27-én, 75 éves korában elhunyt Bart István író, műfordító, könyvkiadó temetése 2019. július 19-én, pénteken, 9.45 órakor lesz Budapesten, a Farkasréti temető (1124 Budapest, Németvölgyi út 99.) Makovecz-ravatalozójában, a római katolikus egyház szertartása szerint.

Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából nyílt pályázatot hirdet a MANK Nonprofit Kft. alkotó- és előadóművészek számára, melynek célja Ady sokszínű életművének és szellemi örökségének bemutatása kortárs megfogalmazásban.

Meghalt Ungvári Tamás

2019. június 29.

Életének 89. évében 2019. június 29-én, szombaton meghalt Ungvári Tamás Széchenyi-díjas író, kritikus, műfordító - tájékoztatta a család az MTI-t. (Fotó Szabó J. Judit – Könyvhét)

Elhunyt Bart István

2019. június 28.

Több hónapos kórházi ápolás után, 2019. június 27-én, délelőtt, 75 éves korában elhunyt Bart Istváníró, műfordító, könyvkiadó.

"A magyar irodalomban egymással szembenálló szekértáborok vannak, bizonyos csoportok végváraiként működve. Pedig sem balliberális, sem nemzeti irodalom nincs: magyar irodalom van, nemzeti és baloldali beállítottságú szerzőkkel" - fogalmazott a konferencián Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.

Archívum

Ajánló tartalma:

Új kód kérése


A Könyvhét 2019/2. számaÉS Páratlan oldalKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés