Szabad Tér
Osvát Ernő
Aforizmák
Macskarácsony
Kicsi Csascsi
és a rosszcsont madár
A hanta banda -
Őskori kaland
Osvát Ernő <br> Aforizmák Macskarácsony Kicsi Csascsi <br> és a rosszcsont madár A hanta banda -<br>Őskori kaland
Könyvhét.hu online
    1 - 10 / 27      Következő »    Utolsó »  

Portugália lesz a 76. Madridi Könyvfesztivál díszvendége, amelyet pénteken nyit meg ünnepélyes keretek között a spanyol királyi pár és Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök.

A középkori világirodalom egyik legtöbbet fordított műve, a Barlaam és Joszaphát-legenda vallások közti vándorlásának és átalakulásának történetét dolgozza fel új kötetében Simon Róbert orientalista, vallástörténész.

Átadták a Móricz Zsigmond Irodalmi Alkotói Ösztöndíjakat a pályázat idei győzteseinek hétfőn a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Korábban nem látott kézirattári anyagok bemutatásával emlékezik meg a 200. éve született Tompa Mihályról az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) a kedden nyíló, Nincs talán még elfeledve a dal című kiállításával.

Megkezdődött a XXV. Szent István Könyvhét hétfőn Budapesten, az eseményt Erdő Péter bíboros, a Szent István Társulat (SzIT) fővédője nyitotta meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

Pályázatot hirdet a József Attila Kör (JAK) az irodalmi szervezet elnöki tisztségének betöltésére.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése közzétette honlapján a magyar könyvpiac 2016. évi forgalmát leíró számait.  Innen tudjuk, hogy a legnagyobb, közoktatási tankönyveket megjelentető cégek kiesésével az évi 1 milliárd forint forgalmat elérő könyvkiadók száma 10. Ezen könyvkiadók könyvtermése képezi az összforgalom 44,09%-át, 40 kiadó állította elő a könyvpiac 82,20%-át, 69 cég produkálta a forgalom 89,61%-át.

Új magyar drámaantológia jelenik meg lengyel nyelven a varsói ADiT könyvkiadó gondozásában. A kötet a csütörtökön kezdődő varsói nemzetközi könyvvásáron debütál.

Négy harminc év alatti kárpátaljai irodalmár, Varga Nikolett, Marcsák Gergely, Kovács Eleonóra és Csordás László mutatkozik be a budapesti közönségnek a Magyar Írószövetség székházában május 25-én, csütörtökön.

Márai Sándor, Nádas Péter, Spiró György műveinek új lengyel fordításaival  vesz részt Magyarország a csütörtökön kezdődő varsói nemzetközi könyvvásáron, amelyen harminckét ország nyolcszáz kiadója és több mint ezer író vesz részt.

Archívum

Ajánló tartalma:

Új kód kérése


A Könyvhét 2017/1. számamókus könyvek reklámfüzethosszú hajúA hanta bandaMóraHelikonkönyvszakmaMesekalauzEuro-AuditObserverSaxumSzigetFekete Sas
Belépés