A Móra Kiadó
újdonságaiból
Mélytengeri Mentőcsapat
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Csibi
tűzoltó lesz
A Móra Kiadó <br> újdonságaiból Mélytengeri Mentőcsapat Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét.hu online
    1 - 10 / 39      Következő »    Utolsó »  

A Könyvkészítők Informális Fóruma és a Szépírók Társasága az emberi erőforrások miniszteréhez, Dr. Kásler Miklóshoz címzett nyílt levélben fogalmazták meg javaslatukat a magyar könyvszakma világjárvány-helyzet miatti veszteségeinek állami támogatási formában történő kárenyhítésére.

Zombory Klára kapta a műfordítókat elismerő Hieronymus-díjat - közölte a Magyar Írószövetség szerdán az MTI-vel.

A magyar népmese napján, Benedek Elek születésnapján mutatta be a Népmesék szóban, írásban, képben című tanulmánykötetet szerdán a Magyar Versmondók Egyesülete Budapesten.

Az ismeretlen Kertész Imre - Tanulóévek 1934-1955 címmel a Nobel-díjas magyar író gyerekkorának és pályakezdésének legfontosabb állomásait mutatja be a Kertész Imre Intézet vándorkiállítása szerdától a debreceni Nagyerdei Víztoronyban.

Országos nyomozós játék az általános iskolák alsó tagozatos gyermekeinek, családjaiknak
Ebben az új, különös tanévben mindenkire ráfér egy kis önfeledt játék, nevetés, sikerélmény, ezért a Pesti Magyar Színház, a Móra Kiadó és a nosalty.hu egy izgalmas nyomozós játékot szervez alsó tagozatos gyermekeknek, tanáraiknak és családjaiknak.

Átadták az erdélyi Gyergyószárhegyi Írótáborban a Csiki László-díjat, amelyet az idén Serestély Zalán költő kapott - közölte hétfőn a Helikon irodalmi folyóirat.

A Móra Kiadó közel 70 éve gondozza a magyar klasszikus népmesegyűjteményeket, Benedek Elek és Illyés Gyula, Arany László munkáit, valamint folyamatosan bővíti népmeséket felölelő gyűjteményeinek kínálatát más népek meséivel.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése megdöbbenve értesült róla, hogy a Magyar Országgyűlés egy képviselője nyilvánosan megsemmisített egy könyvet – pusztán azért, mert nem értett egyet annak tartalmával.

Emlékestet tartanak és padot avatnak szombaton Nagy Gáspár költő és prózaíró tiszteletére szülőföldjén, a Bérbaltavár és Nagytilaj közötti fákkal övezett úton.

Indul a Móra Kiadó új, elsősorban szülőknek szóló előadássorozata: a Családi Iránytű Klub. A tervek szerint havonta jelentkező, online megtekinthető, ingyenes előadássorozat célja, hogy gyakorlatba könnyen átültethető módszerek bemutatásával, élő eszmecsere lehetőségével segítse a kisebb és nagyobb gyerekeket nevelőket a harmonikus szülő-gyerek viszony kialakításában, a kommunikációs illetve tanulási nehézségek leküzdésében.

Archívum

Ajánló tartalma:

Új kód kérése


Kiemelt

Könyvhét az őszi könyves szezonra

Őszi számunk is izgalmas könyvszakmai időszakban jelenik meg.  A koronavírus-járvány miatt a nagyobb könyves rendezvények az online térben is jelen lesznek...

Könyvhét 2020/2. címlapÉS Páratlan oldal
Belépés