Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Livi meséi
Babák magyar
népi viseletben
Csibi
tűzoltó lesz
Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Livi meséi Babák magyar <br> népi viseletben Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyv

Tom Wright: Az én evangéliumom szerint

2019.07.30.

Mit mondott Pál apostol valójában?

„Pál apostol legalább annyira provokatív ma, mint volt az 1. században. Akkoriban megkövezték, mostanában inkább szavakkal támadják. Néhányan még mindig ártalmas, sőt veszélyes alaknak gondolják. Mások úgy vélik, a Mester után közvetlenül ő a keresztyénség legnagyobb tanítója. A tudományos világra ez a szélsőségesség ugyanúgy érvényes, mint az átlagemberekre” – állítja a szerző. Az egyik legismertebb kortárs újszövetséges teológus, a St. Andrews-i Egyetem professzora ebben az először 1997-ben megjelent, mára klasszikussá vált művében a hagyományos szemléletet, és egyes népszerű megközelítéseket megkérdőjelezve mutatja be a megtérése előtti és utáni Pált, illetve arra a kérdésre keresi a választ, hogy „mit mondott az apostol valójában”. Hiszen, ahogy ő fogalmaz: „senki sem hagyhatja őt (Pált) figyelmen kívül, aki a keresztyénségről gondolkodik.”

A könyv teológiai szakkönyv, melyet több egyetemen elmondott előadásaiból állított össze Wright. Nem nagy monográfia, de könnyű olvasmánynak sem nevezhető. Ám a nem szakember olvasók számára is követhetőek gondolatai, s általuk izgalmas betekintést kaphatnak egy „ősrégi párbeszédbe”.

Tom Wright: Az én evangéliumom szerint. Mit mondott Pál apostol valójában?
Fordította: Görgey Etelka
Kálvin Kiadó; 216 oldal, 2200 Ft

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2020/4. szám címlapjaÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsonyMMA
Belépés