Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Livi meséi
Babák magyar
népi viseletben
Csibi
tűzoltó lesz
Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Livi meséi Babák magyar <br> népi viseletben Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét folyóirat

Elmarad a Könyvhét áprilisi száma

Könyvhét - 2020.03.18.

Az egész ország és a magyar gazdaság számára súlyos nehézségeket okozó koronavírus-járvány miatt meghozott központi intézkedések hétfőn – 2020. március 16-án – a korábbiak mellett kiegészültek azokkal, hogy az éttermek, kávézók, üzletek 15 óráig lehetnek nyitva, betiltják a rendezvényeket, a kulturális intézményeknél látogatási tilalmat vezetnek be, ráadásul a közeljövőben – a sajtóban olvasható szakértői nyilatkozatok szerint – további korlátozásokra lehet számítani.
Mindez nyilvánvalóan érinti a könyvszakmát: nem lehet könyvbemutatókat tartani, értesüléseink szerint kiadók a könyveik megjelenését halasztják el, és nem zárható ki, hogy – mint több európai országban – az általános boltbezárások esetén a könyvesboltok nem kerülnek – mint például a gyógyszertárak – a kivételezett kategóriába.
A Könyvhét megjelenését a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál elhalasztása miatt nem terveztük elhalasztani, mert úgy véltük, hogy az áprilisra tervezett könyvek, amelyekről beszélünk a lapban, megjelennek majd.
Az újabb intézkedések és a tudomásunkra jutott kiadói megjelenés-elhalasztások miatt azonban felül kellett vizsgálnunk optimista elképzelésünket, és a koronavírus-járvány miatt meghozott és várható intézkedésekre tekintettel, a Könyvhét idei első száma megjelenésének elhalasztása mellett kényszerültünk dönteni.

A Könyvhét áprilisban nem jelenik meg, az idei első számunk az Ünnepi Könyvhétre jelenik meg, június 4-én.

Az így kiesett számunkat az évnek az ünnepi könyvhetet követő hátralevő részében mindenképpen pótolni fogjuk, így előfizetőinket és szerződött partnereinket nem éri veszteség – 2020-ban is 4 lapszámmal jövünk – csak sajnos a vészhelyzet miatt átütemezésre kényszerülve.
Honlapunk természetesen folyamatosan olvasható lesz, és lehetőségeinkhez képest ott igyekszünk majd addig is a könyves tartalmat közreadni.

Budapest, 2020. március 18.

Kiss József
főszerkesztő

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2020/4. szám címlapjaÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsonyMMA
Belépés